Adana'da Cuma Namazı'nda canlı bomba paniği

Adana’ da Sabancı Merkez Camii'nde Cuma namazı öncesi ayağa kalkıp “kendimi patlatacağım” diyen bir kişi etkisiz hale getirilerek gözaltına alındı. Cami bomba şüphesiyle boşaltılırken, ekipler bomba araması yapıyor. Gözaltına alınan şüphelinin üzerinde bomba olup olmadığıyla ilgili herhangi bir açıklama yapılmadı.

Adanada Cuma Namazında canlı bomba paniği
01 Temmuz 2016 Cuma 14:47 tarihinde eklendi, 1.076 kez okundu.
Adana'da cuma namazında korkutan olay... Bir anda ayağa kalkıp koştu, imamın elindeki mikrofonu aldı. Cemaat 'canlı bomba' olduğu sanılan adamı etkisiz hale getirdi, cami tahliye edildi. Görüntülerde vatandaşların 'canlı bomba' sanılan adamı linç etmeye çalıştığı görüldü... Bir görgü tanığı ifadesinde, "Siyah giyimli sakallı bir adam bana 'kendimi patlatacağım' dedi. Ayağa kalktı. Belini açmış sarı kablolar görünüyordu. O sırada hocayı rehin aldı. Sonra mikrofonu alıp dua okudu. Ondan sonra vatandaşlar kaçıştı izdiham oldu birbirlerini ezdi" dedi. İddialara göre emniyete götürülen şahsın belindeki beyaz korsede, barut ve bilyelerle kendi yaptığını söylediği patlayıcı bulundu. Polis yetkilileri, çok amatörce basit biçimde hazırlanan patlayıcının infilak ettirilmesi halinde ancak yakın çevreye zarar verebileceğini söyledi.
 
Adana'daki Sabancı Merkez Camisi’nde cuma hutbesi okunurken ön saflarda oturan Mahmut K. adlı bir kişinin ayağa kalkıp imama doğru koşması camide ’canlı bomba’ paniğine neden oldu. Mahmut K., Arapça bir şeyler söyledi, ardından da gömleğini yukarı doğru kaldırarak göğsünü açtı. 
 
İmamın elinden mikrofonu alan 20- 25 yaşlarındaki kişinin ’canlı bomba’yım dediği iddia edildi. Cemaat canlı bomba olduğu düşünülen adamı linç etmeye kalktı. Cemaat tarafından etkisiz hale getirilen kişi, polis tarafından gözaltına alındı ve cemaat bomba ihtimaline karşı tahliye edildi. 
 
GÖRGÜ TANIĞI: HOCAYI REHİN ALDI, SARI KABLO VARDI...
 
Bir görgü tanığının anlattıklarına göre olay şöyle yaşandı: Hocanın hutbe okuduğu sırada siyah giyimli sakallı bir kişi üzerinde bomba olduğunu ve kendini patlatacağını söyleyerek ayağa kalktı. Belinde sarı bir kablo sarılıydı. Hocayı rehin aldı, mikrofonu eline alıp  göğsünü açarak üzerinde bomba olduğunu ve patlatacağını söyleyip dua okudu.
 
ÜZERİNDE PATLAYICI BULUNDU
 
Polisler tarafından karakola götürülen Mahmut K.'nın belindeki beyaz korsede, barut ve bilyelerle kendi yaptığını söylediği patlayıcı bulundu. Polis yetkilileri, çok amatörce basit biçimde hazırlanan patlayıcının infilak ettirilmesi halinde ancak yakın çevreye zarar verebileceğini söyledi.
 
KAYIP OLARAK ARANIYORMUŞ
 
Yapılan ilk araştırmada Diyarbakır’ın Çermik İlçesi nüfusuna kayıtlı olduğu belirlenen Mahmut K.'nın ailesi tarafından da kayıp olarak arandığı ortaya çıktı.
 
'CANLI BOMBA YAKALANDI, LİNÇ EDİLİYOR'
 
Görüntülerde cami önünde vatandaşların şahsın üzerine atladığı ve dövdüğü görülüyor. Bir vatandaşın "Canlı bomba yakalandı, şu anda linç ediliyor" dediği duyuluyor. 

DHA