Adana'da şehit polis acısı

Claudia Roth'un Habur Sınır Kapısı'ndan dönüşünde, koruma görevi yapan polis otomobilinin TIR'la çarpışması sonucu meydana gelen kazada bir polis şehit oldu.

Adanada şehit polis acısı
29 Mart 2013 Cuma 20:59 tarihinde eklendi, 1.340 kez okundu.

 

Alman Yeşiller Partisi Eşbaşkanı Claudia Roth'un Habur Sınır Kapısı'ndan dönüşünde, koruma görevi yapan polis otomobilinin TIR'la çarpışması sonucu meydana gelen kazada şehit olan polis memuru Serkan Ağca'nın Adana'nın Kozan İlçesi'ndeki baba ocağına acı haber verildi. 55 yaşındaki baba Sezai Ağca ile 44 yaşındaki anne Gülhan Ağca oğullarının ölüm haberini alınca fenalık geçirdi.
 
Kozan merkezinde Varsaklar Mahallesi Alpagut Sokak'ta oturan Ağca Ailesi'ne acı haberi Kozan Emniyet Müdürlüğü yetkilileri ulaştırdı. Oğullarının şehit haberini alan Sezai ve Gülhan Ağca çifti fenalık geçirince, ambulansla Kozan Devlet Hastanesi'ne götürüldü.

Tedavinin ardından taziye evine getirilen baba Sezai Ağca, "Oğlum polis olma. Burada sana iş kuralım, evin üzerine de ev yaptıralım, işine gücüne bak dedimse de sözümü dinletemedim. 'Polisliği çok seviyorum. Ben polis olacağım' dedi ve kendi bildiğini yaptı" dedi.
 
Şehit Polis Memuru Serkan Ağca'nın anneannesi 80 yaşındaki Ayşe Gül ise, "En son 10 gün önce telefonla görüştüğümde çok iyi olduğunu söylemişti. 'Ellerinden öpüyorum' diyerek telefonu kapatmıştı" diyerek gözyaşı döktü.

4 çocuklu ailenin 3 erkek evladından biri olan 3 yıllık polis memuru olan şehidin, ilk ataması Edirne'ye yapıldıktan sonra geçtiğimiz yaz tayininde Şırnak'a atandığı belirtildi. Şehit evinin bulunduğu sokağa dev Türk bayrağı asılırken, şehidin yakınları da gözyaşlarına boğuldu.

DHA