Adanalı bunaldı

Adana'da yüksek neminde etkisiyle 40 dereceye ulaşan sıcaklık, oruç tutan vatandaşlara zor anlar yaşatıyor. Serinlemenin yollarını arayan vatandaşlar klimalı ortam ve parkları tercih ediyor.

Adanalı bunaldı
21 Temmuz 2013 Pazar 18:16 tarihinde eklendi.

Adana'da hafta sonu hava sıcaklığı 40 dereceyi buldu. Yüksek neminde etkisiyle kent merkezinde hissedilen sıcaklık, vatandaşları bunalttı. Öğle saatlerinde nem oranı yüzde 51, sıcaklık ise 34 derece olarak belirlendi. Meteoroloji Bölge Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre nem oranının gece yüzde 91'e ulaşması tahmin ediliyor.

Artan sıcaklık Ramazan ayı nedeniyle oruç tutan vatandaşları bunaltıyor. Serinlemenin çaresini arayan vatandaşlar genellikle klimalı ortamları tercih ediyor. Dışarıda bulunan vatandaşlar ise kendilerini park ve mesire alanlara atıyor. Sıcaktan bunalan çocuklarda yasak olmasına rağmen Devlet Su İşleri (DSİ)'ne ait sulama kanalları ve Seyhan Barajgölü'nde yüzüyor.

Sıcaktan bunalarak gölge alanları tercih ettiklerini söyleyen Bayram Gül, "Hava Adana'da çok sıcak. Serinlemek için genelde klimalı ortamlar, dışarıdaysa gölgelik alanları tercih ediyoruz. Oruçlu da olunca sıcak insanı dayanılmaz bir hale bürüyor. Yağmurlu günleri deyim yerindeyse mumla arar olduk." ifadelerini kullandı.


CİHAN