Adliye önündeki saç kesmeye ceza

Artvin'in Hopa ilçesindeki olayları protesto ederken gözaltına alındıktan sonra cezaevinde saçları kesilen Ozan Gündoğdu'ya destek olmak amacıyla saçlarını kestirerek adliye önüne bırakan 4 öğrenciye, Osmangazi Belediyesi tarafından ''çevreyi kirlettikleri'' gerekçesiyle 26'şar lira ceza kesildi.

05 Mart 2012 Pazartesi 21:29 tarihinde eklendi.

 8 Aralık 2011'de Artvin'in Hopa ilçesindeki olayları protesto ederken gözaltına alındıktan sonra cezaevinde saçları kesilen Ozan Gündoğdu'ya destek olmak amacıyla saçlarını kestiren 3 gencin, 'tanınmamak için saçlarını kestirdikleri' suçlamasıyla tutuklanmasını protesto etmek için Bursa Adliyesi önünde basın açıklaması yapmıştı. 
    
Adliye önündeki basın açıklamasından sonra, 4 öğrenci saçlarını küt şekilde kestirmiş ve kestikleri saçları ile gazete, şemsiye ve birkaç kitabı delil olarak adliye önünde bırakmışlardı. 
    
Nergis Şişek, Deniz Başer, Elif Gizem Yıldırım, Elif Soydan isimli öğrencilere Osmangazi Belediyesi tarafından ''çevreyi kirlettikleri'' gerekçesiyle 26'şar lira ceza kesildi. 
    
Öğrenciler, parayı ödemeyeceklerini belirtirken, 6 Mart Salı günü Bursa Adliyesi önünde yeniden saç kesme eylemi yapacaklarını açıkladı. 
     
-Osmangazi Belediyesinin açıklaması- 
     
Osmangazi Belediyesinin konuyla ilgili yaptığı yazılı açıklamada, ''Adliye binası önünde, Hopa olaylarında tutuklanan bir öğrencinin cezaevinde saçlarının kesilmesini protesto etmek amacıyla toplanarak etkinlik düzenlemiş, etkinlik bitiminde 4 bayanın saçlarının temsili olarak kesildikten sonra kağıt üzerinde bırakarak çevresini kirlettiğinden, şahıslar hakkında 5326 sayılı Kabahatler Kanununun 41. maddesince gerekli işlemlerin yapılması konulu yazıya istinaden 4 şahıs hakkında 5326 sayı kanunun 41 maddesi uyarınca işlem yapılmıştır'' ifadeleri yer aldı.