AFAD açık hava sergisi açtı

Muş İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) İl Müdürü Abdurrahim Dayanan, zehirli gazlardan, trafik kazalarında araç içerisinde kalan vatandaşların kurtarılmasına, su taşkınlarında kullanılacak botlardan dalgıç ekibine kadar, bütün ekipmanın hazır bulunduğunu söyledi.

AFAD açık hava sergisi açtı
06 Mart 2013 Çarşamba 19:51 tarihinde eklendi.

 

Deprem Haftası nedeniyle açık hava sergisi düzenledi. Sergide her türlü arama kurtarma araçları tanıtıldı.

AFAD İl Müdürü Abdurrahim Dayanan, il genelinde verdikleri hizmetlere işaret ederek, “Müdürlüğümüz tarafından olası bir durumda kullanılmak üzere gerekli olan ekipmanın çoğu temin edilmiş ve yine olası muhtemel bir durumda 24 saat hazırlıklıyız. 1-7 Mart Deprem Haftası nedenle bir sürü etkinlik hazırladık. Yarın Kültür Müdürlüğü'nde yapılacak ekinlikleri yapmamızın nedeni deprem aniden gelir. Unutmamalı ki tedbir vatandaşlarımızla beraber devletimizle beraber hareket etmektedir. Vatandaşın evlerde alacağı tedbirler önemlidir. Şu an donan 4 arama kurtarma, 2 kar motoru, 3 zodyak botumuz arama kurtarma bakımından önemli bir konumda. Fakat yeterli değil. Sivil toplum kuruluşlarının bu durumları değerlendirmeleri gerekir. Eğitim konusunda eğitim veriyoruz. Hazırlıklarımızı yapıyoruz.” dedi.
 
“BU HAFTAYI DA TEŞKİLATIMIZI DA TEBRİK EDİYORUM”
 
Daha sonra söz alan Vali Vekili Çetin Kılınç ise “Sayın Valimizin önderliğinde ciddi çalışma olduğunu söylemek istiyorum. Bu haftayı da teşkilatımızı da tebrik ediyorum. Hafta nedeniyle yapılan açılışta, Muş ili olarak afet olarak acil olarak vatandaşımızın hizmetine acil ve ivedilikle ulaşmamız için özelikle hem sayın valimizin hassas davranışı hem de afet acil bünyesinde özveri, teşkilattaki ekibimizin çalışması ile bu seviyeye geldiğimizi söyleyebiliriz. Afet durumlarında komşu illerin belirli bir seviye üzerinde olması güven veren bir durumdur.” dedi. 
 
Konuşmaların ardından, katılımcılara kullanılan araç ve gereçleri tanıtıldı. Teçzihat tanıtım törenine Vali Vekili Çetin Kılınç, Cumhuriyet Başsavcısı Hasan Kaya, İl Genel Meclis Başkanı Muhsin Yiğit, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Şeyhmus Yentür, Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Bülent Solmaz, il genel meclis üyeleri ve çok sayıda kurum amiri katıldı.

CİHAN