'Afet bölgesi ilan edilsin'

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Trakya ve İstanbul'u etkileyen yoğun yağış nedeniyle

09 Eylül 2009 Çarşamba 14:47 tarihinde eklendi.

Bakanlar Kurulu'nun acilen toplanması gerektiğini belirterek, yörenin “Afet Bölgesi” ilan edilmesini istedi.

Bahçeli, yaşanan “sel felaketi” nedeniyle yayımladığı mesajında, başta Trakya olmak üzere Marmara Bölgesi'ni etkisi altına alan yoğun yağışın sebep olduğu “büyük sel felaketinde” yaşanan çok sayıda can ve büyük mal kayıplarının Türk halkını derinden üzdüğünü kaydetti.

Son yıllarda tekrarlayan bu felaketlerin bir kez daha yaşanmamasına yönelik temennilerini ifade eden Bahçeli, “özellikle İstanbul gibi büyük bir kentteki alt yapı sorunlarının ve hazırlıksızlığın bütün gerçeği ile ortaya çıkmış olmasının düşündürücü ve ibret verici olduğunu” savundu.

Bahçeli, bu boyutta gerçekleşen doğal afetin önlenmesinin mümkün olmadığını kaydederek, ancak tahribatın asgariye indirilmesinin çağımızda mümkün hale geldiğine işaret etti.

Hükümeti, taşkınlarla oluşan ağır mağduriyetin giderilmesi, tahribatın ve mal kayıplarının telafisi konusunda derhal harekete geçmeye çağıran Bahçeli, şunları kaydetti:

“Bakanlar Kurulu acilen toplanmalı ve yöre afet bölgesi ilan edilmelidir. Devlete ait bütün imkanlar seferber edilerek yardım bekleyen vatandaşlarımızın yaraları bir an önce sarılmalıdır.

Bu afette hayatını kaybedenlere Cenab-ı Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyor, zarar gören vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum.”