Afganistanlı 3 kardeş toprağa verildi

Karabük'te, ısınmak için tenekenin içerisinde kömür yakıp uyuduktan sonra karbonmonoksit gazından zehirlenerek ölen 3 Afganistanlı kardeş toprağa verildi.

Afganistanlı 3 kardeş toprağa verildi
11 Ekim 2013 Cuma 19:40 tarihinde eklendi.
3 çocuklarının acısını yaşayan anne ile babayı, Karabük Valisi İzzettin Küçük teskin etmeye çalıştı.
 
Pazartesi günü, Kayabaşı Mahallesi'nde bulunan evlerinde ısınmak için tenekenin içerisinde kömür yakıp uyuyan 25 yaşındaki Javad Heydari, 16 yaşındaki Sajjad Heydari ve 15 yaşındaki Saeed Heydari karbonmonoksit gazından zehirlenerek yaşamlarını kaybetti.

Adli Tıp Kurumu'nda yapılan incelemenin ardından 3 kardeşin cenazeleri Karabük'e getirildi. Karabük Mahallesi Camii'nde 3 kardeşin tabutlarının üzerine papatyalar konuldu. Anne Ansiye, baba Ghulam, İstanbul'da bulunan oğulları Javid Heydari ve İstanbul'dan gelen akrabaları sinir krizleri geçirdi.

112 Acil ekipleri baygınlık geçiren Ghulam Heydari ve yakınlarına müdahalede bulundu. Karabük Valisi İzzettin Küçük aileyi teskin etmeye çalışarak, başsağlığı dileğinde bulundu.
 
Karabük İl Müftüsü Halil Bektaş'ın kıldırdığı cenaze namazında Ghulam Heydari çocuklarının tabutlarına sarılarak gözyaşı döktü. Ghulam Heydari cenazeler avludan çıkarılırken baygınlık geçirdi.
 
AİLE TEPKİ GÖSTERİNCE YENİ MEZARLAR AÇILDI
 
Cenazeler Karabük Mahallesi Mezarlığı'na getirildiğinde çocuklarının gömüleceği mezar yerini beğenmeyen Heydari ailesi tepki gösterdi. Afganistanlı oldukları için cenazelerin ayrı yere gömüldüğünü belirten aile ile Vali İzzettin Küçük tek tek görüşerek, "Burası mezarlığın bir bölümü, buraya da insanlar gömülecek. Cenazeleri ayrı bir yere gömmüyoruz, korkmayın. Ayırım yok" dedi.

Heydari ailesi tepki göstermeye devam edince Vali Küçük, ailenin istediği yere cenazelerin gömülmesini istedi. Bunun üzerine açılan mezarların 10 metre ilerisinde yaklaşık bir saat uğraşılarak 3 yeni mezar açılarak kardeşler toprağa verildi. Cenazeler toprağa verilirken Heydari ailesi yeniden sinir krizleri geçirdi.
 
Javid Heydari, Afganistan Konsolosluğu'nun kendilerine yardımcı olmadığını belirterek, "Tercüman istiyorduk vermediler. Cenazeler 3 gün Adli Tıp'ta kaldı ve bize hiç yardımcı olmadılar. Cenazeleri Afganistan'a götürmek istiyorduk ama sadece cenazeler götürülebiliyormuş. Bizler cenazelerimizle birlikte gidemiyormuşuz. Biz de burada gömmeye karar verdik" dedi.
 
Ghulam Heydari ise, "Afganistan'da yaşanan olaylardan dolayı buralara geldik. Eğer orada savaş olmasaydı, emniyet olsaydı bizler buralara gelmezdik. Biz toprağımızı namusumuz gibi biliyoruz" diye konuştu.

DHA