Ağa'dan eşine 50 bin TL'lik dava

Halis Toprak, kendisinden 54 yaş küçük karısına ve onun annesine 50 bin liralık manevi tazminat davası açtı

Ağadan eşine 50 bin TLlik dava
13 Ekim 2011 Perşembe 13:11 tarihinde eklendi.

 

İstanbul Cumhuriyet Savcılığı’na ve İstanbul Asliye Hukuk Mahkemesi’ne avukatı Bülent Akar aracılığıyla başvuran Halis Toprak, olaylı bir şekilde boşanmanın eşiğinde olduğu, kendisinden 54 yaş küçük eşi Nazlıcan Tağızade ile kayınvalidesi Şehirnaz Tağızade’den hem şikayetçi oldu hem de anne-kıza 50 bin TL istemli manevi tazminat davası açtı. 
 
'KİŞİLİK HAKLARINA SALDIRI' İDDİASI
 
Anne-kızın “hakaret” suçundan cezalandırılmasını talep eden Toprak, Star TV’de yayınlanan “Duymayan Kalmasın” adlı programda hakkında sarf edilen sözlerin, kişilik haklarına saldırı niteliğinde olduğunu savundu. Toprak, savcılığa ve mahkemeye ayrı ayrı sunduğu dilekçelerinde, programcılar ile anne-kızın, sözlerine aynen yer verdi. 
 
Davalı Tağızadeler’in, emektar yardımcısı Emine Üstün ile kendisinin aynı yatağı paylaştığı iddialarının “genel ahlaka uygun olmadığını” savunan davacı Toprak, “Dolaylı olarak benim, yardımcım ile gayri meşru olarak cinsel anlamda birlikte olduğumu, karı-koca gibi yaşadığımı iddia etmişlerdir” dedi. 
 
Toprak, davalıların, ulusal yayın yapan bir TV kanalında konuşarak kişilik haklarına, şeref ve saygınlığına daha da ağır bir şekilde zarar verdiklerini öne sürdü. Davanın görülmesine önümüzdeki günlerde başlanacak. 

Vatan Gazetesi