Ahmet Yenilmez ülkücülerden özür diledi

Erzincan'ın düşman işgalinden kurtuluşunun 95'inci yıl etkinlikleri kapsamında sahne alan tiyatro sanatçısı Ahmet Yenilmez, yaptığı açıklamalarla ilgili ülkücülerden özür diledi.

Ahmet Yenilmez ülkücülerden özür diledi
17 Şubat 2013 Pazar 10:19 tarihinde eklendi.

 

Sanatçı Ahmet Yenilmez'in bir televizyon programında 'MHP'yi hain üreten bir fabrika' olarak niteleyerek "Öcalan da siyasi muhatap olarak kabul edilmelidir" demesi, Erzincan'daki kurtuluş etkinliklerinde ülkücülerin protesto gösterine neden oldu.
 
Ülkü Ocakları Dergisi Erzincan Başkanı Abdullah Türkmen, Birleşik Emekliler Derneği ve Kamu Çalışanları Vakfı Erzincan Şubesine üye yaklaşık 50 kişi, Cumhuriyet Meydanında basın açıklaması yaparak Yenilmez'in sahne aldığı programın iptalini istedi.
 
Erzincan Belediyesi'nin düzenlediği program iptal edilmezken sanatçı Ahmet Yenilmez dün akşam saat 18.00'de Kültür Müdürlüğü Salonu'nda sahneye çıktı.
 
Ahmet Yenilmez programa başlamadan önce bir konuşma yaparak şunları söyledi: "Vatanımızın bütünlüğü, insanımızın birlik ve beraberliği, bayrağımızın tekliği, Ezan-ı Muhammediyenin susmaması için ömrünü adayan gönüldaşlarıma, ülküdaşlarıma seslenmek istiyorum; Ahmet Yenilmez dünyanın neresinde olursa olsun, bir ülküdaşı için verebileceği bir şey var da o esirgerse o Ahmet Yenilmez'e haram olsun, zıkkım olsun. Eğer Ahmet Yenilmez samimi duygularını ifade ederken, haklılığını ve haksızlığını aramadan bir gönlün kırılmasına sebep oldu ise ben buradan sesleniyorum; Tüm ülkücülerden ve ülküdaşlardan helallik istiyorum. Haklarını helal etsinler. Onların ak alınlarından, nasırlaşmış tertemiz ellerinden ve ayaklarından öper bu Ahmet Yenilmez."
 
Bu açıklaması salondaki izleyiciler tarafından alkışlanan Ahmet Yenilmez 'Kınalı Kuzular' adlı oyununu sergiledi.
 
Program öncesi yoğun güvenlik önlemleri alınırken, yüzlerce polis salon içinde ve dışında olası bir olay için hazır bulundu.