"AK Parti kaybetmeye hazırdır"

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Salih Kapusuz, AK Parti’yi ihanetle, hainlikle suçlayan Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli’ye, 12 Ocak 2000 tarihinde altına imza atarak, Abdullah Öcalan’ın idamını erteleten protokolü hatırlattı.

AK Parti kaybetmeye hazırdır
26 Nisan 2013 Cuma 20:34 tarihinde eklendi.

 

O zamanki koalisyon ortaklarının, ‘Karar Metni’nin MHP için bir çelişki klasiği olduğunu belirten Kapusuz, partisine yönelik sözler için, “AK Parti’ye koltuğunu halk vermiştir. AK Parti’nin koltuk davası yoktur, ülke sevdası vardır. Ülke kazanacaksa, biz kaybetmeye, AK Parti kaybetmeye hazırdır.” dedi. 
 
AK Parti’li Kapusuz, kendisine ait sosyal paylaşım sayfasında, MHP’nin partisine yönelik sözlerine cevap verdi. “Bizi ihanetle suçlarken zamanında imzaladıkları ‘Karar Metni’ hakkında bir diyecekleri var mı?” diye soran Kapusuz, altına MHP Genel Başkanı Sayın Bahçeli’nin imza attığı 12 Ocak 2000 tarihli protokolle; A. Öcalan hakkındaki kesinleşmiş idam cezasının ertelenmesine çanak tutarak gerekli işlemleri yapmamışlar, Öcalan’ın idamına engel olmuşlardır. Acaba hain olmuşlar mıdır?” diye konuştu. 
 
"TEK BAŞINA DA KALSAK MÜCADELEYE DEVAM"
 
O zamanki koalisyon ortaklarının karar metninin MHP için bir çelişki klasiği olduğunu savunan Kapusuz, şu ifadeleri kullandı: “Bizim aklanacak bir şeyimiz olmadığı gibi destek için de MHP yönetimine ihtiyacımız yok. Biz bu süreçte tek başımıza da kalsak daha aydınlık bir Türkiye için sonuna kadar mücadele edeceğiz.”
 
"MHP BİZİ İHANETLE SUÇLAYACAK EN SON PARTİDİR"
 
Kapusuz, “1999’da Bahçeli’nin Başbakan Yardımcısı olduğu DSP-MHP-ANAP koalisyon döneminde, PKK’nın çekilmesi için ne pazarlık yapılmıştır da örgüt geri çekilme kararı almıştır?” şeklinde bir soru yönelterek, “O zaman ne verildi ise şimdi de o, ne verilmedi ise şimdi yine o. Çözüm sürecini ihanetle özdeşleştirmek MHP’nin eylemleriyle söylemlerinin tutarsızlığının ifadesidir. 1999’da koalisyon ortağı olarak ihanet etmediğine kanaat getiren MHP, bizi ihanetle suçlayacak en son partidir.” şeklinde konuştu. 
 
"GERİLİM SİYASETİNDEN TELAŞ SİYASETİNE GEÇİŞ ÇIĞLIKLARI"
 
AK Parti’nin elbette terörü bitirmek istediğini, terörü bitirmeyi koltuğuna tercih ettiğini vurgulayan Kapusuz, sözlerini şöyle sürdürdü: “Kaldı ki AK Parti’ye koltuğunu halk vermiştir. AK Parti’nin koltuk davası yoktur, ülke sevdası vardır. Ülke kazanacaksa biz kaybetmeye, AK Parti kaybetmeye hazırdır. Bunlar, MHP’nin gerilim siyasetinden telaş siyasetine geçiş çığlıklarıdır.

Çözüm gerçekleşip terör biterse, MHP’nin elindeki argüman heybesi boşalacaktır. Hakkımda yazılı açıklama yapan MHP Genel Sekreti Sayın Büyükataman’a ihanet noktasında MHP’nin geçmişini tekrar gözden geçirmelerini tavsiye ederiz.”

CİHAN