Ak Parti'de bir istifa daha

Gülen cemaatinin AK Parti içindeki en etkin son isimlerinden biri olan İzmir Milletvekili İlhan İşbilen şu an devam eden basın toplantısında istifa ettiğini açıkladı. Bu, AK Parti'den 9'uncu istifa oldu

Ak Partide bir istifa daha
07 Şubat 2014 Cuma 11:20 tarihinde eklendi.
ŞU İŞBİLEN'DEN ÖNCE KİMLER GİTTİ?
 
AK Parti'den son olarak, partinin ihraç istemiyle Disiplin Kurulu'na sevk ettiği İstanbul Milletvekili Muhammed Çetin gitmişti. Çetin, 31 Ocak'ta yaptığı zehir zemberek bir açıklamayla istifa etmişti.
 
Ondan önce gidenler ise şu şekilde:
 
İstifa rüzgarı, dershane tartışmaları ile başladı. Dershanelerin kapatılmasına karşı çıkan AK Parti Kütahya Milletvekili İdris Bal, partisinden 30 Kasım 2013'te istifa etti.
 
Ardından eski Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay ile Ankara Milletvekili Haluk Özdalga ve İzmir Milletvekili Erdal Kalkan, benzer süreçle partiden ayrıldı. Eski İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin ile İstanbul Milletvekili Hakan Şükür ve Burdur Milletvekili Hami Yıldırım ise haklarında disiplin işlemi olmamasına karşın Başbakan Tayyip Erdoğan’ın yaklaşımına tepki göstererek AK Parti’den ayrılmışlardı.
 
Çetin’le birlikte 17 Aralık operasyonlarının ardından AK Parti’den ayrılan milletvekili sayısı sekize çıktı.
 
17 ARALIK OPERASYONUNDAN BİR GÜN ÖNCE...
 
AK Parti İstanbul Milletvekili Hakan Şükür de dershanelerin kapatılmasına karşı çıkan vekillerdendi. Şükür, yazılı bir açıklama yaparak, 16 Aralık 2013'te partisinden istifa ettiğini açıkladı. Şükür'ün açıklamasından bir gün sonra,  rüşvet ve yolsuzluk operasyonu başladı.
 
BAKAN DA İSTİFA ETTİ
 
17 Aralık tarihli operasyon sonrasında kamuoyunda oğulları gözaltına alınan AK Partili Bakanlar Zafer Çağlayan, Muammer Güler ve Erdoğan Bayraktar, 25 Aralık'ta hükümetten istifa ettiler.
 
Ancak Bayraktar sadece bakanlık görevinden değil, AK Parti'den ve milletvekilliğinden de istifa ettiğini de açıkladı.
 
BAYRAKTAR'IN İSTİFASINDAN SONRA...
 
Bayraktar'ın istifa haberinden sadece saatler sonra, AK Partili bir başka eski Bakan, İçişleri eski Bakanı İdris Naim Şahin, yine yazılı bir açıklama yaptı ve AK Parti'den ayrıldığını söyledi.
 
AK Parti'de, Ertuğrul Günay'ın da aralarında olduğu 3 milletvekili ihraç talebiyle disiplin kuruluna sevk edildi. Disipline sevk edilen isimlerden önce Erdal Kalkan, sonra da Haluk Özdalga ve Ertuğrul Günay istifa etti.
 
Burdur Milletvekili Hami Yıldırım ise haklarında disiplin işlemi olmamasına karşın Başbakan Tayyip Erdoğan’ın yaklaşımına tepki göstererek AK Parti’den ayrılmıştı.
 
319’A DÜŞTÜ
 
Çetin’in istifasıyla AK Parti’nin Meclis’teki sandalye sayısı 319’a düştü. Milletvekilliğinden istifa ettiğini açıklayan eski Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar’ın dilekçesi ise halen AK Parti Grup Yönetim Kurulu’ndan Meclis Başkanlığı’na iletilmediği için işleme alınmadı.