AK Partili ve CHP'li vekiller yumruklaştı

Meclis Genel Kurulu'nda CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç’in, geçen hafta kınama almasına neden olan sözleri ile ilgili yaptığı konuşma yine tartışma yarattı, tansiyon bir anda yükseldi. Verilen arada yumruklaşmaya varan kavgalar yaşandı.

AK Partili ve CHPli vekiller yumruklaştı
30 Nisan 2013 Salı 16:05 tarihinde eklendi, 1.610 kez okundu.

 

CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç, TBMM Genel Kurulu’nda, "58'inci maddeye göre, geçen birleşimde tutanağa geçen bir ifademi açıklamak istiyorum." diyerek söz istedi. Meclis Başkanvekili Meral Akşener, Genç’e söz verdi. Genç’in konuşmaya başlamasıyla AK Parti sıralarından, ‘ayıp, ne konuşuyorsun’ şeklinde tepki sesleri yükseldi. Bağrışmalar üzerine Akşener oturuma ara verdi. 
 
Birleşimin açılması ile Genç, yeniden kürsüye gelerek, "Sevgili milletvekilleri, ey Türk halkı; ben, geçen hafta burada yaptığım konuşmada Fatma Şahin'e bir soru sordum, dedim ki: ‘Senin Bakanlığını kimden kiraladın, hangi holdingden kiraladın? Kaça kiraladın?’ birinci sorum buydu. İkinci sorum: Ben, 18 Martta Çanakkale Zaferi için Çanakkale'ye gittim.

Fatma Şahin bir dergi hazırlamış, dergin ön sözünü Fatma Şahin hazırlamış. Diyor ki o dergide: ‘Çanakkale Zaferi'ni kıymetli komutanlar kazanmıştır." Ben de dedim ki: "Çanakkale Zaferi'ni kazanan Yüce Atatürk'tür. Niye Yüce Atatürk'ün lafını ağzınıza almadınız? O Yüce Atatürk olmasaydı acaba siz hangi devletin vatandaşı olurdunuz? Bu Atatürk'e neden bu kadar düşman gözüyle bakıyorsunuz?’ Yani tarihî bir gerçeği de tespit ettirdim… Bu cumhuriyeti kurmasaydı, kadınlara bu hakları tanınmasaydı ne olurdu? Siz başka bir devletin vatandaşı olurdunuz. Çünkü Gaziantep'i Fransızlar işgal etmişti, Fransızların vatandaşı olurdunuz. Eğer o inkılaplar, kadınlara verilen haklar olmasaydı Osmanlı Devleti'nde ki -bir gerçeği şey ettim- Osmanlı Devleti'nde biliyorsunuz, fesli bir erkek önde gidiyor, 4 tane kara çarşaflı kadın arkasından gidiyor." diye konuştu. 
 
CAN, GENÇ'E BAĞIRDI
 
Genç’in bu sözleri üzerine Genel Kurul’da tansiyon yeniden yükseldi. AK Parti Kırıkkale Milletvekili Ramazan Can, ‘Otur yerine’ diyerek Genç’e bağırdı. Konuşmasına devam eden Genç, tarihi bir gerçeği belirttiğini söyledi. AK Parti ve CHP sıralarından gürültüler yükseldi.

AK Parti Tokat Milletvekili Zeyid Arslan kürsüye doğru yürüyerek Genç’e, Meclis tutanaklarında da yer alan ağır küfürleri etti. AK Parti ve CHP’li vekiller kürsü önünde birbirinin üzerine yürüdü. Tansiyon yükselince Meral Akşener, oturuma ara verdi. Ancak tartışma bu sırada da devam etti. Zaman zaman yumruklaşmaya varan anlar yaşandı. 

CİHAN