Akil İnsanlar Ardahan'da

Akil İnsanlar Heyeti Doğu Anadolu Grubu, Ardahan'da sivil toplum örgütü temsilcileri ve vatandaşlar ile biraraya geldi.

Akil İnsanlar Ardahanda
25 Mayıs 2013 Cumartesi 17:32 tarihinde eklendi.

 

Kars gezilerinin ardından bugün öğlen saatlerinde Ardahan'a gelen Akil İnsanlar Heyeti Doğu Anadolu Bölgesi Grubu yoğun güvenlik önlemleri altında Ardahan Halk Eğitim merkezine gitti. Can Paker başkanlığındaki heyet, Başkanvekili Sibel Eraslan ve Sekreter Ayhan Ogan ile üyeler Mahmut Arslan, Abdurrahman Kurt, Zübeyde Teker, Abdurrahman Dilipak ve Mehmet Uçum, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve vatandaşların çözüm sürecine ilişkin beklenti ve önerilerini dinledi.
 
DEVRİMCİ GENÇLER SÜRECİ DESTEKLİYOR
 
Ardahan Üniversitesinde okuyan bir gencin, "Bizler devrimci gençler olarak bu süreci destekliyoruz. Biz bu ülkede sayısı 20 milyona ulaşmış Kürtlerin siyasi statüye kavuşmasını ve Kürt kimliğinin anayasal güvenceye alınmasını, ana dilde eğitim hakkının verimesini ve anayasal güvenceye alınmasını, siyasi ve KCK tutulularının ve vekillerin özgürlüğe kavuşmasını, köye dönüşlerin ve mağduriyetlerin giderilmesini ve ve zararların tanzim edilmesini. Koruculuk sisteminin kaldırılmasını, isimleri değiştirilen yerlerinin isimlerinin yeniden geri verilmesini, demokratik unsurların inşa edilmesi, Ortadoğu'da ve Türkiye'de kalıcı bir barışın sağlanmasını istiyoruz" dedi. 
 
GERGİNLİK ÇIKTI
 
Buna tepki gösteren karşı grup öğrenciler konuşmacının susturulmasını istedi. Bir anda karşılıklı atışmaların yaşandığı toplantıya Akil İnsanlar Heyeti üyeleri müdahale etmek zorunda kaldılar.
 
Bir süre devam eden tartışma yatıştıktan sonra salondaki bir kadının Kürtçe konuşması tartışmaların yeniden başlamasına neden oldu. MHP Kadın Kolları İl Başkanı Nurten Sarıçam, "Biz tek dil diyoruz ama neden burada Kürtçe konuşuluyor. Ben ne dediğini nasıl anlayacağım? Bizlere ne anlatmaya çalıştı?" diye konuştu.
 
BDP İl Genel Meclis üyesi Ömer Yılmaz ise Sarıçam'a "Bizim anadilimiz Kürtçe, tabi ki Kürtçe konuşacak" dedi. Akil Heyet üyesi Mehmet Uçum gergin ortamı ikinci kez yumuşattı.
 
Heyet daha sonra Vali Seyfettin Azizoğlu'nu ziyaret etti. Öğleden sonraki programlarında Ardahan Üniversitesi öğrencileri ile bir araya gelecek olan heyet akşam saatlerinde Kars'a dönecek.