Akil insanlar Balıkesir'de protesto edildi

Balıkesir'de bulunan Akil İnsanlar Marmara Bölgesi üyelerinden Levent Korkut ve Ahmet Gündoğdu bugün Balıkesir'de bir otelde sivil toplum örgütleri temsilcileriyle görüştü.

Akil insanlar Balıkesirde protesto edildi
02 Mayıs 2013 Perşembe 23:13 tarihinde eklendi, 1.701 kez okundu.

Bu sırada otel önünde toplanarak akil insanları protesto eden binlerce kişiyi polis, biber gazı ve copla müdahale ederek dağıttı.

Akil İnsanlar Marmara Bölgesi üyeleri Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu ve Levent Korkut bu akşam saat 18.00'de bir otelde sivil toplum kuruluşlarıyla bir araya geldi.

Memur-Sen'in ev sahipliğindeki bu toplantıyı duyan binlerce Balıkesirli otelin önüne toplandı. Gaziler, Şehit Aileleri, Atatürkçü Düşünce Derneği, TEMA, Eğitim-İş, ÇYDD, BAÇEV, Kamu-Sen gibi sivil toplum kuruluşların temsilcileri toplantıya çağrılmadıklarını belirterek durumu protesto etti.



CHP, MHP, İP'liler de otelin önüne Türk bayraklarıyla gelirken, "Türkiye Türk'ündür, Türk'ün kalacak", "Şehit kanıyla pazarlık yaptırma", "Akilli ol, burası Balıkesir", "Mustafa Kemal'in askerleriyiz", "Kahrolsun PKK, işbirlikçi AKP", "Ne mutlu türküm diyene" yazılı pankartlar açıp, sloganlar attı.

Kalabalığın giderek büyüdüğünü gören polis görünce barikat kurdu.Akiller toplantısına gelen eski bazı ülkücülerin otelin önünde bozkurt işareti yapması biranda ortalığı karıştırdı. MHP'li ve ülkücü gençler barikatları aşarak otele yürümek istedi.

Polis ilk aşamada protestocuları durdurdu. Ancak protestoların yoğunlaşması sonrası kalabalığı dağıtmak için biber gazı kullandı. MHP'lilerle birlikte diğer vatandaşlar da biber gazından etkilendi. Gazla dağılan kalabalık kısa süre sonra yeniden otelin önünde toplandı. Bir çok vatandaş gaz kullanan polislere tepki gösterdi, "Bunları Diyarbakır'da niye kullanmıyorsunuz" diye tepki gösterdi.

DHA