Akil İnsanlar Kars’lıları dinledi

Akil İnsanlar Heyeti Doğu Anadolu Bölgesi Grubu, serhat şehir Kars'ta sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, kanaat önderleri ve din adamlarını dinledi.

Akil İnsanlar Karslıları dinledi
24 Mayıs 2013 Cuma 16:07 tarihinde eklendi.

Heyet Başkanı Can Paker, Başkanvekili Sibel Eraslan, Sekreter Ayhan Ongan, üyeler Mahmut Arslan, Abdurrahman Kurt, Zübeyde Teker, Abdurrahman Dilipak ve Mehmet Uçum, toplantıda vatandaşların çözüm sürecine ilişkin beklenti ve önerilerini not alıp, kendi görüşlerini aktardı.

Programda konuşan katılımcılardan Eğitim- Sen üyesi Aziz Yıldırım, "Elini taşın altına koyan Akil İnsanlar serhat şehri Kars’a hoş geldiniz." dedi. Yıldırım, 30 yıldır kardeş kanının döküldüğü hatırlatılarak son 4 aydır bunun kesintiye uğradığını söyledi. Yıldırım, Barış sürecinin mimarlarına ve bu barışı temin edenlere saygılarını sundu.

KESK’ten Hayati Mehmetoğlu ise Akil İnsanlar'ın mücadelesini kutsal hac yolculuğuna benzetti. Mehmetoğlu, Akil İnsanlar'ı alkışladığını ifade ederek, “Bu gün bu toplantıya katılanlar demokrasi mücadelesini verenlerdir.” dedi.

Mağdur Aileler Derneği temsilcisi ise kirli ve haksız savaş olarak nitelendirdiği geçmişte yaşananlarda oğlunu kaybettiğini ifade ederek, buna rağmen barış istediğini vurguladı. temsilci, yerleri belli olan cenazelerinin adreslerinin kendilerine verilmesini istedi.

Avukat Sürmeli Gönen de yıllarca demokrasi mücadelesini CHP içerisinde verdiğini ve halen daha demokrasi mücadelesinin devam ettiğini aktararak, "Ama bir arpa boyu yol gidemedik. Barışın gelmesi için endişe duyulmaması gerekir. Endişe duyan vatan hainidir.” şeklinde konuştu.

Anadolu Basın Birliği Başkanı Hıdır Keleş, “Bir adamın gözü kör, ama siz diyorsunuz ki ne güzel gözleriniz var. Adamın çok hoşuna gider. Sizi alkışlar, ama kör deseniz belki size dayak atar. Ben size, ne hoş ve ne iyisiniz deme şeyini görmüyorum. Ama ne güzel hazırlamışsınız, ne kadar güzel seçmişsiniz, bakıyorum herkes tek fikirde nasıl bir araya geldi diyorum. Bu nasıl bir organize ve bundan dolayı sizi kutluyorum." ifadelerini kullandı.

Öte yandan katılımcıları dinleyen Akil İnsanlar, notlarını alırken, Türkiye’nin bir kısmını ötekileştirme yerine onları anlamaya çalışmak çabasını daha çok göstermek gerektiği üzerinde durdu. Süreçle bölünmenin önüne geçildiğini kaydetti.


CİHAN