AKP, üçüncü YÖK çalıştayını gerçekleştirdi

AK Parti Sosyal İşler Başkanlığı, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Sosyal İşler Başkanı Prof. Dr. Nükhet Hotar ile Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Nabi Avcı'nın katılımıyla YÖK tasarısında tarafların öneri ve görüşlerini almak üzere akademisyenler, milletvekilleri ve paydaşların iştirak ettiği 3. YÖK çalıştayını gerçekleştirdi.

AKP, üçüncü YÖK çalıştayını gerçekleştirdi
28 Mart 2013 Perşembe 18:37 tarihinde eklendi.

 

Hotar, Yükseköğretim Kanun taslağı ile ilgili yapılan son çalıştayda öne çıkan farklı görüş ve önerileri değerlendirdiklerini ve bu analizlerin Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve ilgililere sunulacağını belirtti.
 
Bugüne kadar 2 çalıştay gerçekleştirdiklerini, üçüncü ve son çalıştayda yükseköğretim tasarısında yapılacak değişikliklerin detaylı olarak incelendiğini belirten Prof. Dr. Nükhet Hotar, "YÖK yapısının nasıl olması gerektiğinden daha önemli olan işlevselliğidir. Üniversitelerimizin küresel rekabet edebilir nitelikte ve üst sıralarda olmasına katkı sağlayacak, öğrenci odaklı öğretim elemanlarının özlük haklarını kapsayan çalışmamızı titizlikle sürdürdük." dedi.
 
ORTAK HASSASİYETLER TESPİT EDİLDİ
 
Tarafların ortak hassasiyetlerini tespit ettiklerini söyleyen Nükhet Hotar, "İnşallah yeni yapılanma geleceğin Türkiye'sine daha çok yakışacak." ifadelerini kullandı. Çalıştayda YÖK yapısı, rektörlük seçimi, merkezi sınav sistemi ve alternatif giriş sistemleri ile yatay geçiş, ortak dersler ve akademik personelin özlük hakları gibi konular tüm paydaşlarca değerlendirildi.
 
Hotar'ın ev sahipliğinde gerçekleştirilen 3. ve son YÖK çalıştayına Avcı, Kocaeli Milletvekili ve TBMM Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu Başkanı Fikri Işık, Yök Yetkilisi, AK Parti Sosyal İşler Başkan Yardımcısı ve MKYK Üyesi Prof. Dr. Mazhar Bağlı, AK Parti MKYK üyesi ve Stratejik Düşünce Enstitüsü Prof. Dr. Yasin Aktay, AK Parti MKYK üyesi Doç. Dr. Osman Can, AK Parti Sosyal İşler Başkan Yardımcısı ve MKYK Üyesi Çiğdem Karaaslan, Türk Hava Kurumu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ünsal Ban, İstanbul Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yunus Söylet, Hakkari Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ebubekir Ceylan, Hacettepe Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali Çağlar, Ankara Özel Yüce Okulları Yönetim Kurulu Başkanı ve Tüm Özel Öğretim Kurumları Derneği (TÖDER) Başkan Yardımcısı Kağan Kalınyazgan katıldı.

CİHAN