Alaattin Çakıcı ifade verdi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a 'sesli yazılı veya görüntülü bir ileti ile hakaret ve tehdit' ettiği iddiasıyla Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nca hakkında soruşturma başlatılan Alaattin Çakıcı (61), talimatla ifade verdi.

Alaattin Çakıcı ifade verdi
17 Ocak 2014 Cuma 18:19 tarihinde eklendi, 1.004 kez okundu.

Buca F Tipi Yüksek Güvenlikli Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'ndan Adana F Tipi Yüksek Güvenlikli Ceza İnfaz Kurumu'na nakledilen Alaettin Çakıcı, yoğun güvenlik önlemleri altında Adana Adliyesi’ne getirildi. Giriş ve çıkışta Çakıcı’yı çok sayıda jandarma ve özel hareket timi zırhlı araçlarla takip etti.

Cumhuriyet Savcı’na avukatlarının huzurunda ifade veren Çakıcı, Adalet Bakanlığı’na Adana F Tipi Kürkçüler Cezaevi Müdürlüğü kanalıyla UYAP üzerinden gönderilmesi şeklinde başlayan yazı ve imzanın kendisine ait olduğunu söyledi. Çakıcı, “Diğer yazıların hiçbiri bana ait değildir. Yazılar yazı karakterim bozuk olduğu için değişik avukatlarıma yazdırdım. Sözler bana aittir. Söz ve altına atılan imza insanın namusudur.” diye konuştu.

Çakıcı, yaklaşık üç sayfayı tutan ifadelerinde, “17 Aralık yolsuzluk depremi Türkiye ve dünya kamuoyuna oturdu. 3 bakan çocuğunun 2’si tevkif oldu. Serbest bırakılanın babası Erdoğan Bayraktar basın açıklaması yaptı. ‘Bütün emirleri başbakandan alıyoruz, onun da istifa etmesi lazım’ diye söyledi.

Dünyanın gelişmiş demokrasilerinde arşivleri araştırırsan halkın iradesiyle gelmiş başkanlar ve başbakanlar ile yakınlarıyla ilgili yolsuzluk iddiaları ortaya atıldığında sorumlu olduğu seçmeninin beyninde ona olan güvenini yitirmemek için ifade vermek zorunluluğu yasanın gereğidir. Bir insan başbakan oldu diye kendisi ve aile yakınları ifade vermemezlik edemezler.” dedi.


CİHAN