Alakır için savcılara çağrı

ANTALYA'da eylem yapan Alakır Nehri Kardeşliği gönüllüleri, HES'lerle ilgili yolsuzluk ve usulsüzlük iddialarında bulunarak, savcıları göreve çağırdı.

Alakır için savcılara çağrı
04 Ağustos 2015 Salı 19:44 tarihinde eklendi.
Antalya'nın Kumluca İlçesi'ndeki Alakır Vadisi'nde 4'ü tamamlanmış, 4'ü de yapım ve planlama aşamasındaki HES'lere hukuki yollar ve çeşitli eylemlerle karşı çıkan Alakır Nehri Kardeşliği gönüllüleri, Antalya Cumhuriyet Meydanı'nda eylem yaptı. 'Alakır akıyor provokasyon ifşa oluyor', 'Alakır SİT alanıdır' ve 'Alakır'daki yaşama dokunma' yazılı pankartların açıldığı eylemde 18 maddelik çağrıda bulunuldu. Grup adına açıklama yapan Alakır Vadisi sakinlerinden Elif Arığ, Danıştay'ın 1'inci Derece Doğal SİT Alanı ilan ettiği Alakır'a bazı kamu kurumu görevlilerinin 'yollar çok bozuk' diye hiç gelmediğini ve buna rağmen 'olumsuz' rapor verilip mahkeme kararının uygulamadığını öne sürdü. Açıklamasında HES şirketlerinin bazı kamu kurum ve kuruluşlarıyla ilişkilerinin olduğunu iddia eden Arığ, bir şirketin HES projesine ilişkin 'ÇED olumlu' raporuna mahkeme yürütmeyi durdurma kararı verdiğinde şirkete hemen yeni bir ÇED raporu verilerek yıkımın devam ettirildiğini ileri sürdü.  
 
HES'lere olumsuz rapor veren bazı kamu kurumu yetkililerinin 'olumlu' rapor vermesi için zorlandığı ve tehdit edildiğini de savunan Arığ, bazı HES şirketlerinin kanunsuz çalışmalar yaptığını öne sürdü. Bu konuda araştırma yapılması gerektiğini söyleyen Arığ, yolsuzluk ve usulsüzlük iddialarının yetkili, dürüst, cesur ve gerçek savcılar tarafından araştırılması gerektiğini belirtti. Arığ, "Suçluların ortaya çıkarılarak cezalandırılmasını, canlıların yaşamı üzerinden insafsızca yürütülen bu çirkin rant ve çıkar ilişkisi ağından Antalya'nın ve Alakır'ın tamamen temizlenmesini talep ediyoruz" dedi.