Alanya'da ayakkabı kutulu eylem

Antalya'nın Alanya ilçesinde bir grup vatandaş yolsuzluk ve rüşvet operasyonu sonucu hükümeti protesto ederek AK Parti ilçe binasına yürüdü.

22 Aralık 2013 Pazar 18:12 tarihinde eklendi.

Polisin uyarısı ve barikatına takılan eylemciler, AK Parti İlçe binasına yakın bir yerde beraberinde getirdikleri ayakkabılı kutu bırakarak eylem yaptı.

Hükemet Meydanı’nda toplanan yaklaşık eylemciler geçtiğimiz günlerde yapılan operasyonla ilgili protesto eylemi düzenledi. Protestocuların elinde, "Hırsız var, bir kutum bile yok anlıyor musun, kahrolsun içinden dolar çıkmayan ayakkabı kutuları, 'Yalana-talana yolsuzluklara son. Hükümet istifa' yazılı döviz ve pankartlar taşıyan grup, her yer rüşvet, her yer yolsuzluk' ve ‘Hükümet istifa’ sloganlarını attı. Protesto hakkında açıklama yapan platform üyesi Caner Durak, artık milletin karşışında gayrimeşru bir siyasi iktidar var olduğunu söyledi. Durak, "AK Parti'nin tek bir gün daha ülkeyi yönetme ehliyeti yoktur. Hükümet derhal istifa etmelidir." dedi.

Grup basın açıklamasının ardından polis ekipleri kontrolünde 'Hacet', Şevket Tokuş' ve 'Atatürk' caddesinde yürüyüş yaptı. Polis uyarısana rağmen yürüyüşe devam eden eylemciler, AK Parti İlçe Teşkilatı önüne ayakkabı kutusu bırakmak istedi. Bu sefer protestocular, polis barikatıyla karşılaştı. Grup, geçiş izni verilmemesi üzerine ayakkabı kutularını, parti binasına yaklaşık 30 metre mesafedeki polis barikatı önüne bıraktı. Protesto olaysız bir şekilde sona erdi. 


CİHAN