Alanya'da fırtına seraları vurdu

Antalya'nın Alanya ilçesinde saatte 65 kilometre hızla esen rüzgar, bazı köylerde seralara zarar verdi. Tonlarca domates zarar gördü.

Alanyada fırtına seraları vurdu
11 Aralık 2013 Çarşamba 18:09 tarihinde eklendi.

Alanya'da dün geceden beri etkili olan rüzgar, saatte 65 kilometre hızla esiyor. Rüzgar Konaklı beldesi Türktaş köyünde 23 sera zarar gördü.

Bazı seraların çatıları uçarken, bazılarının da naylonları yırtıldı. Tonlarca domates zarar gördü. Gece sıcaklığın eksi 3 dereceye düşecek olması, ürünleri donma tehlikesiyle karşı karşıya kalan çiftçiyi endişelendiriyor. Üretici Hüseyin Tülü rüzgarın köyde birçok köylüye zarar verdiğini ifade etti. Tonlarca domatesin zarar gördüğünü anlatan Tülü, tonlarca domatesin seralar açık kalacağı için don tehlikesiyle karşı karşıya kaldığını belirtti.

Seraları zarar gören Mehmet Duman, rüzgarın özellikle köylerde daha etkili olduğunu dile getirdi. Seralarının yerle bir olduğunu belirten Duman, çaresiz kaldıklarını ifade etti. Devletten yardım beklediklerini kaydeden Duman, çok büyük zararları olduğunu söyledi.

Rüzgar nedeniyle bazı köylerde de elektriklerin kesik olduğu açıklandı. Mahmutlar köyünde 15 saatten beri elektriklerin kesik olduğu belirtildi.

Alanya Meteoroloji Müdürlüğü'nün verdiği bilgilere göre, rüzgarın yarına kadar etkisini göstereceği belirtildi. Sıcaklık sahilde 1 -2, köylerde eksi 1 -3 dereceye kadar düşecek. Bu nedenle özellikle çiftçilerin tedbirlerini almaları istendi.


CİHAN