Altınok, Başbakanlık'ta

AK Parti Aksaray Milletvekili Ruhi Açıkgöz, Aksaray Valisi Selami Altınok’un önce Merkez Valiliği'ne ardından da İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü'ne atanacağını açıkladı.

Altınok, Başbakanlıkta
19 Aralık 2013 Perşembe 17:08 tarihinde eklendi, 1.333 kez okundu.
Aksaray Valisi Selami Altınok, Başbakanlık'taki görüşmeye 68 plakalı bir sivil otomobil ile geldi.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne atanan Selami Altınok kimdir?
 
Görevden alınan İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın'ın yerine atanan Aksaray Valisi Selami Altınok, evli ve 3 çocuk babası.
 
1966 yılında Erzurum İli Narman İlçesinde doğdu. İlk, orta ve lise tahsilini Erzurum'da tamamladıktan sonra, 1984 yılında İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümüne girdi. 1988 yılında üniversiteyi bitirdi. 1989 yılında Erzincan'da Kaymakam adayı olarak göreve başladı. Bir yıl süreyle İngiltere'de bulundu. Sırasıyla; Kayseri Akkışla İlçesinde Kaymakam Vekilliği, Tokat Almus, Bitlis Güroymak, Van Erciş, Samsun Terme ve Antalya Serik ilçelerinde Kaymakamlık yaptıktan sonra Erzurum İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği görevine atandı. Van 100'üncü Yıl Üniversitesinde Yakın Çağ Tarihi üzerine Yüksek Lisansını tamamladı. Ağustos 2012 tarih ve 2012/3511 Sayılı Kararname ile Aksaray Valisi olarak atanmıştır.
 
FENERBAHÇELİ VE TAVLA USTASI
 
İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne atanacağı belirtilen Aksaray Valisi Selami Altınok, 2005-2008 yılları arasında Antalya'nın Serik Kaymakamlığı görevinde bulundu. Kaymakamlığı döneminde özellikle köylere içme suyundan yol yapımına çok sayıda yatırımda imzası bulunan Altınok, ilçeye geldiğinde bir araya geldiği turizmcilere ise "Sizlerin önünde engel değil, engelleri kaldırmak için buradayız" diyerek sempati topladı.
 
Futbolla arası iyi olan Altınok, Fenerbahçe taraftarı. İyi bir tavla ustası olarak bilinen Selami Altınok evli, iki erkek ve bir kız çocuğu babası.