Amanoslarda büyük operasyon

Hatay İl Jandarma Komutanlığına bağlı ekipler Amanos dağlarında hint keneviri operasyonu başlattı.

Amanoslarda büyük operasyon
03 Temmuz 2013 Çarşamba 11:47 tarihinde eklendi, 1.009 kez okundu.

Gece saatlerinden itibaren Amanos Dağlarında 144 kişilik ekipler sürdürülen operasyonda 250 bin kökten fazla hint keneviri ele geçirildi. Bölgede 6 ayrı noktada operasyonlar devam ediyor.

Jandarma Komutanlığına bağlı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele, Merkez İlçe Jandarma Komutanlığı ve Jandarma Özel Harekat Tabur Komutanlığı'na bağlı 144 kişilik ekip önceden tespit edilen kenevir ekili tarlalara gece saatlerinden itibaren 6 ayrı noktadan operasyon başlattı.

Zırhlı ve personel taşıyıcı araçlarla merkeze bağlı Gülderen ve Karlısu köylerinin bulunduğu noktaya gelen Jandarma Özel Harekat Timleri gecenin karanlığında esrar tarlalarına doğru yaya intikal etti. Kenevir tacirlerinin bölgedeki operasyonu engellemek için Amanos Dağlarındaki kızıl çam ormanlarında yangın çıkartabilecekleri de göz önüne alınarak Antakya Orman İşletme şefliğine bağlı ekipler de bölgede hazır tutuldu.

Güvenlik güçlerinin bölgedeki operasyonu halen sürerken şuana kadar yaklaşık 250 bin kök kenevir bitkisi ele geçirildiği alınan bilgiler arasında yer aldı.


CİHAN