Amanoslar'daki yangın söndürüldü

Hatay'ın Amanos Dağları'nda 5 gün süren orman yangınında soğutma çalışmalarının tamamlandığını açıklayan Vali Celalettin Lekesiz, "Allaha şükür can kaybımız olmadı" dedi.

Amanoslardaki yangın söndürüldü
09 Ağustos 2013 Cuma 21:18 tarihinde eklendi.
 
Antakya Merkeze bağlı Gülderen Köyü Leçelik Mevkii'nde 05 Ağustos 2013 Pazartesi günü saat 02.30 sıralarında başlayıp, 5 gün süren orman yangınının soğutma çalışmalarının tamamlandığını açıklayan Vali Lekesiz, 2 bin Hektarlık alanın zarar gördüğünü açıkladı.

Orman yangını ve söndürme çalışmaları hakkında bilgi veren Vali Lekesiz, "06 Ağustos 2013 Salı günü saat 09.00 sıralarında ilerlemesi durdurulmuş olup, 07 Ağustos 2013 Çarşamba günü saat 03.30 sıralarında ise yangın tamamen kontrol altına alınmıştır.

Bayram olmasına rağmen soğutma çalışmaları sürdürülmekte olup, küçük çaplı parlama ve atmalara, yer ekipleri ve arasözler ile müdahale edilmektedir. Dörtyol ve Antakya'da görevli helikopterler ihtiyaç duyulduğunda çalışmalara iştirak etmektedir" dedi.
 
Gaziantep, Kahramanmaraş, Kilis, Adana, Mersin, Isparta, Burdur, Konya ve Karaman illerinden 3 uçak, 8 helikopter, 60 arazöz, 38 su tankı, 15 dozer, 20 ilk müdahale aracı, 25 itfaiye aracı, 24 pikap, 480 orman işçisi, 75 kişiden oluşan 7 yer ekibi, 35 kişilik teknik ekip ve köy halkı da olmak üzere toplam 740 personel ile müdahale edildiğini söyleyen Vali Lekesiz, "Yangından etkilenen genel alanın 2000 hektar civarında olduğu tahmin edilmektedir.

Takdir edileceği üzere kesin rakamlar soğutma çalışmalarını müteakip yapılacak çalışmalar sonrasında ortaya çıkacaktır. Memnuniyetle belirtmek isterim ki, böylesine büyük bir yangında Hatay'ı ve milletimizi üzecek bir can kaybı yaşanmamıştır. Bir işçimizin müdahale sırasında ayağının kırılmasının ötesinde yaralanan bir vatandaşımız olmamıştır. Bu vesileyle işçimize de geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum" açıklamasını yaptı.

DHA