Amasya'da vergi rekortmenleri ödüllendirildi

Amasya'da 2011 yılı vergilendirme döneminde Kurumlar ve Gelir Vergisi'nde ilk 5 sıraya giren firma ve kişiler, düzenlenen törenle ödüllendirildi.

Amasyada vergi rekortmenleri ödüllendirildi
27 Şubat 2013 Çarşamba 22:34 tarihinde eklendi, 1.889 kez okundu.

 

 
 
Emin Efendi Konakları’nda düzenlenen ödül töreninde konuşan Amasya Defterdarı Hanifi Eraslan, tüm vergi rekortmenlerini kutlayarak, emeği geçen gerçek aktörlere, iş, aş üretenlere ama aynı zamanda çalışanlara canı gönülden teşekkür ettiğini ifade etti.

Defterdar Eraslan, “İnsanlık tarihinde rastlanan ilk vergi ödemeleri, fertlerin "emeği ile iştirak" şeklinde sosyal yaşamdan doğan genel ihtiyaçların giderilmesi şeklinde kendini göstermektedir. Bu safhada insanlar henüz mal mülk sahibi olamamış, yegane serveti emek gücüydü. Osmanlı topraklarında ilk vergi uygulaması ise Osman Gazi zamanında başlatılmıştır. Osman Gazi konu ile ilgili fermanında (Her kim pazarda satış yapıp para kazanırsa bunun iki akçasını versin Satamazsa hiçbir şey vermesin) demiştir.” diye konuştu.
 
Vali Abdil Celil Öz ise verginin; kamu hizmetinin finansmanı için vatandaşlardan imkânları çerçevesinde talep edilen anayasal ödev ve yükümlülük olduğuna işaret etti. Vali Öz, verginin, en önemli vatandaşlık görevlerinin başında geldiğini belirtti.
 
Törende daha sonra Kurumlar Vergisi listesinde ilk 5'e giren sıralama şu şekilde gerçekleşti: İl Özel İdaresi Eski Çeltek Kömür İşletmesi, Teksin Gıda Sanayii ve Ticaret A.Ş, Birsan Birlik Gıda Tic. A.Ş, Özkar İnşaat Nak. Tekstil Turizm A.Ş, Özen Hafriyat Kum Nak. İnş. Mermer Tic. Ve Sanayii Ltd. Şt.
 
Gelir Vergisi'nde ise şu isimler ilk 5'e girdi: İbrahim Atay, Mehmet İlhan Atay, Kenan Güripek, Mehmet Engin Çelebi ve Hüseyin Kurşun.
 
Kurumlar Vergisi listesinde ilk 5'e giren kurum temsilcilerine ödüllerini Amasya Valisi Abdil Celil Öz, bireysel vergi listesindeki ilk 5 kişiye ise ödülünü Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mehmet Haluk Yıldızdan tarafından verildi.

CİHAN