"Anaların ağlamaması için çalışıyoruz"

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Menderes Türel, Türkiye ne zaman her alanda yükselmeye geçse karanlık güçlerin devreye girerek kirli oyunlar sergilediklerini söyledi.

17 Mayıs 2013 Cuma 21:09 tarihinde eklendi.


Menderes Türel, İl Başkanı Mustafa Köse ile birlikte Antalya'nın Manavgat ilçesinde partisinin Manavgat Ticaret ve Sanayi Odası(MATSO) konferans salonunda yapılan İlçe Danışma Meclisi Toplantısı'na katıldı. Toplantıda partililere seslenen Türel, 30 yıldır Türkiye'nin önünde sürekli ayak bağı olan terör meselesini AK Parti iktidarını çözmeye kararlı olduğunu söyledi.

Hatay Reyhanlı'daki terör olayının Türkiye'nin her alanda güçlü olması ve söz sahibi olmasını istemeyen güçlerin kirli oyunu olduğunu anlatan Türel, Anadolu insanının engin sağduyusu ve ferasetiyle terör belasından kurt ulunacağını kaydetti.

AK Parti iktidarının hiç bir zaman halka karşı siyaset yapmadığı için sandıktan 3 dönemdir tek başına iktidara geldiğini anlatan Türel, AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın terörün sona ermesi ve ülkede kardeşliğin tesisi için çözüm sürecinin başarıya ulaşması için var güçleriyle çalıştıklarını söyledi. Türel, "Çözüm sürecinin başarıya ulaşması için var gücümüzle çalışıyoruz.

Terör 30 yıldır ülke insanımıza çok acılar çektirdi. Analar ağlamasın istiyoruz. Geçtiğimiz günlerde Akil İnsanların Denizli'de bir şehit ailesine yaptığı ziyarette şehit annesinin 'keşke bu süreç 6 ay önce başlasaydı' sözü, konunun önemini anlatıyor. Sayın Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan çözüm konusunda büyük risk alarak taşı elinin altına koydu. Ülkede geçmiş yıllarda da Turgut Özal, Süleyman Demirel ve o dönemin başbakan yardımcılarından merhum Erdal İnönü'de çalışma yapmıştık. Fakat Diyarbakır'da söylediklerini Ankara'da söylemedikleri için süreç oluşmamıştı.

Terörün bitmesi hususunda hiç kimse ile bir pazarlığımız yok. Her şey milletin göz önünde cereyan ediyor. Bize Abdullah Öcalan'la pazarlık yapıyorsunuz diyeler 1999 yılında Türkiye'ye getirildiğinde kendileri görüştü. Biz bir tek Mehmetçiğimizin bundan sonra burnunun kanamaması ve şehit annelerinin ay yıldızlı bayraklara sarılarak gözyaşı dökmemesi için uğraşıyoruz. Terörün bitmesi için çalışmamızda niyetimiz halis olduğu için Allah'ın izni ile başarılı olacağız." diye konuştu.

Türkiye'nin 30 yılda teröre harcadığı paranın 400 milyar dolar olduğunu belirten Türel, bu para ile ülkeye 10 tane GAP'ın inşa edilebileceğini söyledi. Ülkenin, IMF boyunduruğundan kurtulunmasının sevindirici bir olay olduğunu belirten Türel, Türkiye'nin IMF'den borç alan bir ülkeden borç veren bir ülke konumuna gelmesinde Başbakan Erdoğan'ın katkısının büyük olduğunu kaydetti.Türel, sözlerini şöyle sürdürdü: "Ülkemiz çok şükür IMF belasından kurtuldu. Enflasyon canavarı da iktidarımız devrinde hakkın rahmetine kavuştu. Ülkemiz son 11 yıl içinde her alanda sözü dinlenir ülke haline geldi."

Ülke genelinde mahalli seçim çalışmalarına başladıklarını da bildiren Türel, kendisinin de teşkilatlanmadan sorumlu genel başkan yardımcısı olarak bin 492 belediye başkanının belirlenmesinde titiz davranacaklarını en son kararı ise Erdoğan'ın vereceğini kaydetti.

Partilerinin tek gayesinin ülkeye hizmet olduğunu belirten Türel, makam, mevki, menfaat ve beklentisi içinde olanlarla helalleşerek yollarını ayırmalarının doğru olacağını söyledi. Önümüzdeki yerel seçimlede Antalya Büyükşehir ve Manavgat Belediyesi'ni iktidarla buluşturmaya kararlı olduklarını belirten Türel, festival yaparak konser düzenleyerek belediyecilik yapılamayacağını, muhalefet partilerinin festival ve konser etkinlikleriyle belediyecilik yaptıklarına inandıklarını sözlerine ekledi.


CİHAN