"Anayasa çalışmaları devam edecek"

TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Anayasa Uzlaşma Komisyonu üyeler ile yapılan toplantıda, kamuoyu beklentileri de dikkate alınarak iki komisyon halinde, daha yoğun çalışma kararı alındığını bildirdi.

Anayasa çalışmaları devam edecek
09 Nisan 2013 Salı 00:10 tarihinde eklendi, 10.110 kez okundu.

 

TBMM Başkanı Cemil Çiçek, akşam saatlerinde Anayasa Uzlaşma Komisyonu üyeleri ile bir araya geldi. Çiçek, toplantı sonrasında yazılı bir açıklama yaptı.

Saat 19.00’da Anayasa Uzlaşma Komisyonu üyeleriyle bir değerlendirme yapıldığını belirten Çiçek, “Bilindiği gibi, geçtiğimiz Cuma günü akşamına kadar siyasi partiler Anayasa’nın tümüyle ilgili görüşlerini vermiş oldular. Dolayısıyla bundan sonra verilebilecek madde teklifi kalmadı. Anayasanın tümüyle ilgili teklif metinleri tamamlanmış oldu.” dedi. 
 
Çiçek toplantıda, kamuoyu beklentileri de dikkate alınarak iki komisyon halinde daha yoğun çalışma kararı alındığını ifade ederek, “Bu komisyonlardan bir tanesi, daha evvel müzakeresi yapılmış, mutabakata varılmamış maddeleri, danışmanların da desteği ve birlikte çalışmasıyla mutabakat metinleri haleni getirme işiyle görevlendirildi.

Yarın saat 15.30’dan itibaren bu komisyon mutabakata varılmamış konuları, danışmanların da katkısıyla mutabakat metinleri haline getirme çalışmalarını sürdüreceklerdir. İkinci komisyon ise, daha evvel müzakeresi yapılmamış maddelerin müzakeresini yine yoğun bir çalışmayla sürdürecektir.

Dolayısıyla komisyon kaldığı yerden çalışmalarını sürdürecektir. Ümid ediyoruz ki, önümüzdeki zaman dilimi içerisinde müzakeresi yapılmamış madde kalmayacak ve ondan sonra da mutabakata varılmayan maddeler üzerinde çalışmalara bu komisyon da katılacaktır." diye konuştu. 

CİHAN