Andımızın kaldırılması protesto edildi

Osmaniye’nin Kadirli ilçesinde, Ülkü Ocakları Temsilciliği, ilkokullarda 'andımız' uygulamasının kaldırılmasına tepki gösterdi.

Andımızın kaldırılması protesto edildi
02 Ekim 2013 Çarşamba 19:21 tarihinde eklendi.

Çamlıkahve’de düzenlenen program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Ülkü Ocakları Başkanı İsmail Konaklı burada yaptığı konuşmada, Türk milliyetçilerinin her zaman gür sesle 'andımızı' okuyacağını belirterek şunları söyledi:

“Başbakan Erdoğan’ın demokratikleşme paketi adı altında açıkladığı maddelerden birisi de andımızın kaldırılmasıdır. Bölücü terör örgütünün dayatması olduğu her yönüyle aşikar olan bu adım, milletimize yapılmış büyük bir hakarettir. Çünkü andımızın kaldırılmasından rahatsızlık duymayan tek kesim, Türk düşmanlarıdır. Türk milletinin malı ve canıyla bedelini ödeyerek aldığı bu toprakların hakimiyet tapusu, AK Parti tarafından altın tepsi içerisinde Türk düşmanlarına sunulmaktadır.

Türk yurdunda 'Türk’üm' demenin suç haline dönüştüğü bu ihanet süreci, gün gelecek sahiplerinin başına çalınacaktır. Türklüğe ve Türk milletine yapılan bu saldırıların hesabı, asla mahşere kalmayacaktır. Varlığını Türk’ün varlığına armağan eden Türk milliyetçileri, bugüne kadar olduğu gibi, bundan böyle de andımızı daha gür bir sesle okumaya devam edecektir.”

Programa katılan Cumhuriyet İlkokulu 2’nci sınıf öğrencisi Gökçenur Kocabaş isimli öğrenci okuduğu 'andımız'ın ardından eylem olaysız bir şekilde sona erdi.

Programa, MHP İl Başkanı Fahri Kuyulu, Kadirli Belediye Başkanı Ömer Tarhan, MHP İlçe Başkanı Çağlar Balcılar, MHP’li belediye ve il genel meclis üyeleri ile birlikte vatandaşlar katıldı.


CİHAN