“Ankara-İzmir otobanı Afyon’dan geçmeli”

Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası(ATSO) Başkanı Hüsnü Serteser, daha önce dile getirdikleri Ankara-İzmir otoyolunun güzargahının Afyonkarahisar’dan geçmesi fikrinin Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın raporuna yansıdığını söyledi.

“Ankara-İzmir otobanı Afyondan geçmeli”
01 Şubat 2014 Cumartesi 15:46 tarihinde eklendi.

Serteser, konuyla ilgili açıklamasında, “Afyonkarahisar’daki eksikliklere bakılırsa işletmelerdeki kurumsallaşamama, eğitim kalitesinin yetersizliği, ulaşımda yetersizlikler sıralanıyor. Burası çok önemlidir. Biz geçen dönem birçok kurum ve kuruluşla Ankara- İzmir otobanını mutlaka güzargahının Afyonkarahisar’dan geçmesi gerektiğini dile getirmiştik. Aynı konuyu bakanlıkta belirtiyor.” dedi. Serteser, otobanın ilden geçmesinin ekonomik ve sosyal anlamda bir çok katkısı olacağını belirterek, bakanlık tarafından hazırlanan raporda bu konuya değinilerek, ‘otoban yapımında mevcut il güzergahı dikkate alınmalıdır’ ifadesinin yer aldığını kaydetti.

MARKA İÇİN ÇOK FIRSAT VAR

Serteser, markalaşmanın Afyonkarahisar için çok önemli bir kavram olduğunu belirterek, markalaşma ya da markalaşamamanın Türkiye’nin çok önem vermesi gereken konulardan bir tanesi olduğunu dile getirdi. Serteser, "Patent başvurularımız gelişmiş ülkelere baktığımızda zaman çok gerilerdir. Dolayısıyla markalaşamama, kurumsallaşmama sanayicilerimizin büyük hastalıklarından belki de çevre illeri de ele aldığımızda en fazla bilinen markalar Afyonkarahisar’da olmasına rağmen bilhassa et ve et ürünleri, termal konularında hala markalaşamadığımızı gösteriyoruz.” diye konuştu.
 


CİHAN