Ankara'da iki işçi su kazanlarını boyarken zehirlendi

Ankara'da iki işçi, boyamak için girdikleri su kazanların içinde zehirlenerek hastaneye kaldırıldı

Ankarada iki işçi su kazanlarını boyarken zehirlendi
22 Aralık 2014 Pazartesi 19:38 tarihinde eklendi.

Ankara'da iki işçi, boyamak için girdikleri su kazanların içinde zehirlenerek hastaneye kaldırıldı. Durumu ağır olan işçiler tedavi altına alındı. İşçileri kurtarmaya gelen bir itfaiye eri de yoğun boya kokusundan etkilendi ve hastaneye kaldırıldı.

Olay, akşam 16.30 sıralarında Kızılay Meydanı’ndaki "eski Gima" olarak bilinen, Türkiye’nin ilk gökdeleninin altında bulunan kazanlarda yaşandı. Binanın eksi bir katındaki kazanlara giren işçilerden Nuri Aziz (46) ve Yüksel isimli işçiler kazanların içini boyamaya başladı. Kapalı alan olduğundan dolayı bir süre sonra iki işçi, boyama sırasında havasızlık sebebiyle boyadan ağır şekilde etkilendi.

Durumun fark edilmesi üzerine olay yerine sağlık ekibi, itfaiye ve polis ekipleri çağrıldı. Olay yerine gelen ekipler iki işçiyi kurtarmak için hemen çalışma başlattı. Kendilerinden geçmiş ve üzerleri boya kaplanmış halde kazanların içerisinden çıkarılan işçiler olay yerinde ilk müdahalelerinin ardından hemen hastaneye sevk edildi. İşçilerin kurtarılması sırasında ağır boya kokusundan bir itfaiye eri de etkilendi. Kendisine ayran içirilen itfaiyeci daha sonra Numune Eğitim Araştırma Hastanesi’ne sevk edilip tedavi altına alındı.

Olay gerçekleştiği sırada hemen işçilerin yardımına koşan binanın güvenlikçilerinden biri konuyu olay anını şöyle anlattı, "Ben içeride değildim ben yardımcı oldum. Tam bir bilgim yok, ben burada güvenliğim. Binadan koştular,’ zehirlenme var’ diye. Biz de koştuk hep beraber. Baktık iki kişi içeride yatıyor. İçeride boya yapıyorlardı. İçeride işçilerin dışında başka kimse yoktu. Çalıştıkları yer gökdelenin eksi birinci katındaydı."

Kurtarma operasyonu sonrası itfaiye erleri zehirlenme ihtimaline karşı ayran içti. Edinilen bilgiye göre işçilerden birinin durumu ağırken diğer işçinin ise durumun iyi olduğu belirtildi. Kurtarma sırasında boyadan etkilenen itfaiye eririn ise durumunun iyi olduğu öğrenildi. Konuyla ilgili polis inceleme başlattı. 


CİHAN