''Anketler bizden yana''

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, ''Bugünkü anketler bu hükümetin kısmet olursa büyük bir kaza bela, keder olmazsa yine üçüncü dönem iktidar olacağını gösteriyor'' dedi.

Anketler bizden yana
16 Ocak 2011 Pazar 16:29 tarihinde eklendi, 1.268 kez okundu.

 

Arınç, Hatay'da, Adalet Bakanı Sadullah Ergin ile Birleşik Sanayici ve İşadamları Derneğini (BİRSİAD) ziyaretinde yaptığı konuşmada, Türk iş adamlarının dünyanın her tarafında ticaret faaliyetinde bulunduklarını, BİRSİAD üyelerinin de son yıllarda özellikle Afrika'ya çıkarma yaptıklarını söyledi. 
    
Türkiye'nin çok özel bir dönem yaşadığını belirten Arınç, "40 yıldır siyasetin içinde birisi olarak söylüyorum; çok özel bir dönemin içindeyiz. Otoban, havaalanı, köprü, barajlar, hızlı trenleriyle, sağlık ve eğitimdeki reformlarla yurttaşlarımız hizmet denilen şeyle tanıştı. Makroekonomik göstergelerle çok iyi bir noktadayız. 1999'larda Türkiye'nin büyüme hızı eksi veriyordu. Ben yüzde 9, onda 9'ları hatırlıyorum. Son 3-4 yıldır yüzde 7'nin altına düşmüyoruz. Bu muhteşem bir başarıdır" dedi. 
    
Arınç, özellikle son 3 yıldır global ekonomik krizin Amerika'dan başlayarak bütün Avrupa ülkelerini içine aldığına dikkati çekerek, "Türkiye çok iyi bir yönetimle bu dönemi, en az zararla, hatta bu zararların bir kısmını da önüne çıkan fırsatları değerlendirerek başarılı bir süreçle götürdü. Amerika'da çok büyük firmalar yıkıldı, işsizlik fırladı. İspanya ve Portekiz'de işsizlik yüzde 28'lere yükseldi. Komşumuz Yunanistan da devlet başkanı ve milletvekillerinin maaşlarını ödeyemez duruma geldi. Bazı ülkeler mendil açıp dilenecek duruma geldi. Diğer ülkeler krizden kurtulmaya çalışırken Türkiye gayri safi milli hasılayı 750 milyar doların üzerine çıkardı" diye konuştu.