Anne-babası ne dedi?

Ayşe Özyılmazel’le evliliği dün tek celsede biten reklamcı Ali Taran yakınlarına “Ayşe evliliğimizi kurtarmak için çok mücadele etti, bitirmekte yüzde yüz haklı” dedi.

Anne-babası ne dedi?
28 Nisan 2012 Cumartesi 13:45 tarihinde eklendi, 3.687 kez okundu.

Yazar Ayşe Özyılmazel ile reklamcı Ali Taran dün Bakırköy Adliyesi’nde “evlilik birliğinin temelden sarsıldığı” gerekçesiyle tek celsede boşandı. 


Tarafların katılmadığı duruşmada, çift birbirinden maddi hiçbir şey talep etmedi. Boşanmanın ardından bilinmeyen bazı gerçekler de gün ışığına çıkmaya başladı.

Ali Taran’ın kendisini arayan dostlarına “Ayşe evliliğimizi kurtarmak için çok mücadele etti. Evliliği bitirmekte yüzde yüz haklı, ona söyleyecek lafım yok” dediği öğrenildi. Ali Taran ABD’ye oğlu Kuzey’in yanına gitmeye hazırlanırken Özyılmazel ise boşanmanın ardından “İkimiz için de inşallah hayırlısı olur ama ben iyiyim. Ali ile de küs değiliz” diye konuştu. İşte 2011’de ‘yılın evliliği’olarak adlandırılan Ayşe Özyılmazel ve Ali Taran’ın boşanmalarının perde arkası:
 
4 ay psikolojik tedavi gördü
 
Ali Taran 24 yıllık eşi Selma Ann Desmond’ın hayatını kaybettiği 23 Kasım tarihinden itibaren ağır bir depresyon dönemine girdi. Kendini eve kapatan Taran’ı eşi Ayşe Özyılmazel ne kadar moral olarak yükseltmeye çalıştıysa da başaramadı. Özyılmazel bunun üzerine Gökhan Şükür’ü devreye soktu ve Ali Taran’ı psikiyatrist’e gitmeye ikna etti. 4 ay boyunca muayenehanesi Nişantaşı Vali Konağı Caddesi üzerinde olan bir pskiyatristten yardım alan Taran, bir türlü toparlayamadı ve kendini sosyal hayattan soyutladı. Televizyon izlemeyen, gazete okumayan, dışarı bile çıkmak istemeyen Taran’ın evliliğinde bu yüzden çatlaklar oluşmaya başladı. Öyle ki akşamları evde kitap okuyan eşi Özyılmazel’i ‘Niye kitap okuyorsun ki?’ diye terslemeye başladı.
 
Çocuk krizi
 
Boşanmanın diğer sebebi de çocuk krizi oldu. Evlendikten sonra Ayşe Özyılmazel’in anne olma isteğine “Evet, ben de istiyorum. Evliliğimiz otursun, yaparız” yanıtını veren Taran, daha sonra çark ederek “2 çocuğum var zaten, istemiyorum” demeye başladı. Bu duruma çok üzülen Özyılmazel, bütün vaktini ve sevgisini küçük köpeği Mini’ye vermeyi tercih etti. 10 gün önce boşanmaya karar veren Ayşe Özyılmazel’in annesi Oya Germen ve babası Neco’ya, boşanma kararını 3 gün önce söylediği ve onlara kimseyle bu sırrı paylaşmamalarını sıkı sıkı tembihlediği öğrenildi.
 
Boşanmayla ilgili Özyılmazel’in annesi Oya Germen ve babası Neco ise şöyle konuştu:
 
Neco: Beni ilgilendirmiyor
 
Beni ilgilendirmeyen bir konu. Benim aile yaşantımda herhangi bir sorun yok. Çok mutluyuz, Allah nazardan saklasın.
 
Oya Germen: Üzüldüm
 
Ali için de Ayşe için de hayırlısı neyse o olsun. Tabii ki çok üzüldüm. Ama kendilerine yakışır güzellikte ve kalitede dostça ayrıldılar. İkisinin de yolu açık olsun. Ayşe ve Zeynep gibi zarif ve terbiyeli kızlar yetiştirdiğim için de çok mutluyum, şanslı bir anneyim.
 
Zehra Çengil / Vatan