Antalya Ahmet Atakan için yürüdü

Hatay'da ODTÜ eylemlerine destek için düzenlenen gösteride ölen Ahmet Atakan için Antalya'da yaklaşık 2 bin kişi yürüdü. Cumhuriyet Meydanı'na gelen grup, hükümet istifa sloganları attı.

Antalya Ahmet Atakan için yürüdü
10 Eylül 2013 Salı 23:08 tarihinde eklendi, 1.371 kez okundu.
 
Aydın Kanza Parkı'nda saat 19.00 sıralarında toplanan grup Cumhuriyet Meydanı'na doğru yürüyüşe geçti. Yaklaşık 2 bin kişiden oluşan grup Ahmet Atakan'ın ölümünü sloganlarla protesto etti. Güllük Caddesi'nden geçen gruba, apartmanlardan da destek sloganları geldi.

'Bu daha başlangıç', 'Ahmet'in hesabı sorulacak', 'Hükümet istifa' sloganları atan grup, Cumhuriyet Meydanı'na girmeden önce Antalya Valiliği önüne geldi. Burada polisin önlem alması üzerine grup yönünü Cumhuriyet Meydanı'na çevirdi.
 
Cumhuriyet Meydanı'nda grup adına yapılan basın açıklamasında, "Polis baskısı bir can daha aldı. Tayyip Erdoğan polis için 'Canla başla çalıştılar' demişti. O destek bir canımızı daha aldı. Tayyip Erdoğan halkına karşı bir savaş hükümetidir. Hatay'da 3 canın alınmasının sebebi Tayyip Erdoğan'ın Suriye'deki savaşı Türkiye'ye taşımasıdır" diye konuştu.
 
Basın açıklamasının ardından bir süre Atatürk Heykeli önünde oturmaya eylemi yapan grup daha sonra AK Parti İl Binası'na doğru yürüyüşe geçti.

DHA