Antalya'da 6 farklı noktaya bisiklet istasyonu

Antalya’da 6 farklı noktada oluşturulacak istasyonlardan kredi ve toplu ulaşım kartlarıyla bisiklet kiralanabilecek

Antalyada 6 farklı noktaya bisiklet istasyonu
18 Temmuz 2013 Perşembe 13:38 tarihinde eklendi.

Antalya’da 6 farklı noktada oluşturulacak istasyonlardan kredi ve toplu ulaşım kartlarıyla bisiklet kiralanabilecek. Uygulamayı hayata geçirecek Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin Antalya Bisiklet Sistemi (ANTBİS) Projesi, Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA) tarafından kabul edildi.

Büyükşehir'den yapılan açıklamaya göre; bisiklet kullanımını yaygınlaştırmak için planlanan proje kapsamında 6 farklı istasyona akıllı şehir bisikletleri konulacak. İlk etapta 40 bisiklet ve 60 bisiklet park yerinin yapılacağı projeyi Muratpaşa ve Konyaaltı belediyeleri de destekliyor. Büyükşehir Belediyesi, Muratpaşa ve Konyaaltı belediyelerinin önü ile Cumhuriyet Meydanı, Antalya Müzesi önü ve Düden Parkı'nda birer istasyon noktası oluşturulacak. Sistemdeki tüm hareketler tek merkezden izlenebilecek. Projenin hayata geçirilmesi ile herkes kredi kartıyla ya da toplu ulaşım kartlarıyla istasyonlardan bisiklet alabilecek. İlk etapta turistik bölgeler pilot bölge olarak seçildi. Uygulamanın üniversite ve şehrin tamamına yayılması hedefleniyor.

Büyükşehir Belediyesi daha önce 'Kent İçi Bisiklet Yolu Projesi'ni başlatmıştı. İlk etapta Liman kavşağından başlayıp Falez kavşağında son bulan, her iki aksta kaldırımda bisiklet şeridi çizgi çalışmasıyla başlatılan projenin 2. etabında ise Falez kavşağından başlayıp Teomanpaşa Caddesi'nden Milli Egemenlik Caddesi'ne bisiklet yolu oluşturuldu. Bisiklet yolu son olarak yeniden düzenlemesi yapılan ve mevcut bisiklet yolu bulunan Hasan Subaşı Caddesi ile buluşturuldu.


CİHAN