Antalya'da olaylı 2B eylemi

Antalya'da, 2B hak sahiplerinin arazilerin rayiç bedellerinin yüksek olması nedeniyle başlattığı eylem, bugün de sürdü.

Antalyada olaylı 2B eylemi
28 Şubat 2013 Perşembe 16:04 tarihinde eklendi, 1.465 kez okundu.

 

Saat 13.00 sıralarında Antalya- Kemer Karayolu'nu trafiğe kapatmak isteyen 300 köylüye polis müdahale etti. Bazı polisler, olaylar sırasında ezilme tehlikesi yaşadı.
 
Birkaç gün önce Aksu İlçesi'nde 2B hak sahiplerinin başlattığı eylemi, bu kez Konyaaltı İlçesi'ne bağlı köylüler sürdürdü. Çevik Kuvvet polisleri, 'Robocop' kıyafetleri ve gaz maskelerini takarak hazırlandı. Terörle Mücadele, Güvenlik, Çevik Kuvvet şubeleri ve Konyaaltı İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı 300 polis, karayolu çevresinde geniş güvenlik önlemi aldı. 
 
Çakırlar, Doyran, Geyikbayırı, Hacısekiler, Akdamlar ve Hisarçandır gibi köylerden Antalya- Kemer Karayolu'na çıkan yaklaşık 300 kişi, ellerinde '2B tapu sevinci fiyasko çıktı', Yüksek rayiç bedeli belimizi büktü', 'İmralı'yla görüştün bizimle de görüş', 'Devlet baba Doyran'a yardım et' yazılı dövizlerle sloganlar attı. Bazı köylüler ise eyleme eşekle katıldı.
 
'BAŞBAKANIN ADALETİNE GÜVENİYORUM'
 
Emin Özcan, elinde ekmekle eyleme geldi. Özcan, "Biz Başbakanın adaletine sığınıyoruz. Biz orman yakmadık. Benim orman yangınlarına verdiğim 2 şehidim var. Ben 10 yıl nişanlı kaldım, gözüm gibi baktığım yerleri satıp evlenebildim. Başbakanın adaletine güveniyorum" dedi. Yerlerin kendilerine bedava değil, beyan üzerinden değerlendirilip verilmesini isteyen Hacısekiler Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Şevket Ismık ise “Biz arsa arazi spekülasyonu yapmıyoruz. Sayın Başbakanım, Atamız 'Köylü milletin efendisidir' demiş. Biz köylüye hak ettiği değeri vermenizi istiyoruz" diye konuştu. 
 
Daha sonra trafiği engellemek isteyen köylüler yola doğru koştu, ancak polis engel oldu. Olaylar sırasında polisler ve köylüler ezilme tehlikesi geçirdi. Fenalık geçiren kadın polis ve bir vatandaşa, olay yerinde hazır bekletilen sağlık ekipleri müdahale etti. Kadın polis memuru, daha sonra ambulansla hastaneye götürülerek tedaviye alındı. 
 
Polis kalkanlarının kırıldığı olayda panzer ve TOMA'lardan 'Sayın vatandaşlar, sakin olun polise karşı güçlük çıkartmayın' anonsları yapıldı. Kısa süren olayların ardından sakinleşen köylüler, daha sonra dağıldı.

DHA