Arhavi'de Bal Evi açıldı

Artvin’in Arhavi ilçesinde Artvin ili Arı Yetiştiriciliği Birliği tarafından Bal Evi hizmete sunuldu

Arhavide Bal Evi açıldı
13 Haziran 2013 Perşembe 14:46 tarihinde eklendi, 1.252 kez okundu.

Artvin’in Arhavi ilçesinde Artvin ili Arı Yetiştiriciliği Birliği tarafından Bal Evi hizmete sunuldu. 21 ilin arıcılar birliği başkanlarının da katıldığı açılışa, Artvin Valisi Necmettin Kalkan da katıldı. Vali Kalkan'ın yanı sıra, ilçe Kaymakamı Bülent Bayraktar, Arhavi Belediye Başkanı Coşkun Hekimoğlu, İl Tarım Müdürü İshak Hacıkamiloğlu 81 ili kapsayan Türkiye Arıcılar Birliği Genel Başkanı (TAB) Bahri Yılmaz kamu kurum ve kuruluşların daire amirleri, sivil toplum kuruluşlarının başkanları ilçe esnafı ve çevre halkının katılımıyla açılış gerçekleşti.

Artvin İli Arı Yetiştiriciliği Birliği Başkanı Ahmet Necmi Yazıcı, "İlimiz de 80 bin adet aktif bal kovanımız vardır. Yıllık bal üretimimiz 1000 ton civarında olup tamamen doğal şartlarda üretilmektedir. Bugün burada açılışını yaptığımız Bal Evi'nde de kendi imalatımız olan ballarımızı satışa sunuyoruz." dedi. Yazıcı, açılışa katılan başta vali Necmettin Kalkan olmak üzere herkese teşekkür etti.

"BAL ORMANLARI" İLE HEM BAL ÜRETMEDE HEM DE BALI SATMADA BÜYÜK KOLAYLIKLAR YAŞANACAK"

Vali Necmettin Kalkan da "Bu gün buraya yurdun dört bir tarafından katılan birlik başkan ve üyelerinin bir arada, dayanışma içerisinde olmaları takdir edilecek bir durumdur. Arhavi’de açılan bu şubenin yanında Bal Dolum Tesisinin de yer alması bölgenin arıcılığa verdiği önemin göstergesidir. Orman Bölge Müdürlüğümüzün girişimleri ve çalışmaları sonucunda hazırlanan “Bal Ormanları” sayesinde arıcılıkla uğraşan vatandaşlarımızın hem bal üretmede hem de balı satmada büyük kolaylıklar yaşayacaktır. İşletmenin önce Artvin'e ve daha sonra tüm Türkiye’ye hayırlı olmasını temenni ediyorum." dedi.


CİHAN