'Aşamayacağımız Hiç Bir Engel Yok'

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Yeter ki bizler kardeşliğimizi muhafaza edelim, yeter ki birliğimizi, dirliğimizi, bütünlüğümüzü muhafaza edelim, yeter ki devlet-millet kaynaşmasını, devlet-millet dayanışmasını hep birlikte muhafaza edelim, inanın aşamaya

02 Eylül 2009 Çarşamba 14:48 tarihinde eklendi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Yeter ki bizler kardeşliğimizi muhafaza edelim, yeter ki birliğimizi, dirliğimizi, bütünlüğümüzü muhafaza edelim, yeter ki devlet-millet kaynaşmasını, devlet-millet dayanışmasını hep birlikte muhafaza edelim, inanın aşamayacağımız hiç bir engel yoktur" dedi.

Erdoğan, sağlık filosuna 10 yeni helikopter ambulansın katılması dolayısıyla düzenlenen törende yaptığı konuşmada, eğitimin önemine vurgu yapanarak, Türkiye'yi, "Eğitim", "Sağlık", "Adalet" ve "Emniyet" olmak üzere 4 temel taş üzerinde "Yüceltmek" için çaba gösterdiklerini anlattı.

İktidara geldiklerinde, Türkiye'deki okuma-yazma oranının yüzde 80'in altında olduğunu, bugün yüzde 90 oranının yakalandığını kaydeden Erdoğan, yine hükümet olduklarında 10 öğrenciden 1 tanesinin üniversiteye gidebildiğini kaydetti. Hükümetin YÖK ile uyum içinde çalışmalarını yürüttüğünü belirten Erdoğan, tüm illere üniversite kurulduğunu anımsattı.

Ankara'da 1 helikopter ambulansın 1 yıldır hizmet verdiğini belirten Erdoğan, bugün sayının 2'ye çıktığını söyledi.

Adana, Afyonkarahisar, Bursa, Çanakkale, Konya, Samsun, Trabzon ve Van'da da ilk defa hava ambulansı hizmeti verileceğini belirten Erdoğan, bu illerin bölge merkezleri konumunda olacağını ve çevre illere de hizmet verileceğini kaydetti.

Eylül ayında da 2 adet ambulans uçağı alım ihalesini gerçekleştireceklerini bildiren Başbakan Erdoğan, bu sürecin aslında yeni başlamadığını, bu aşamaya gelinene kadar çok mücadele verdiklerini söyledi.

Özel sektör hastanelerine ait ambulans sisteminin, devlet ile koordineli olarak hizmet verdiğini anlatan Başbakan Erdoğan, "Vatandaş Ahmet, 'ben aracımla 112 Acil'e girebilirim' diyecek" dedi.

Bunun uygulamalarının İngiltere'de olduğuna işaret eden Başbakan Erdoğan, belki vatandaşın, aracının donanımını yaparak bu hizmete girebileceğini söyledi.

"Sudan bahanelerle, mazeretlerle" vatandaşların sıkıntı çekmeyeceğini anlatan Erdoğan, artık dağların, tepelerin aşıldığını, her türlü imkanı milletin hizmetine sunmak için çaba verdiklerini söyledi.

SSK ve BAĞ-KUR'luların artık farklI işleme tabi tutulmadığını, hastane kapılarında ilaç kuyruklarının yaşanmadığını belirten Erdoğan, bu alanda yapılan yenilikleri anlattı.

112 Acil Servis hizmetini de yaygınlaştırdıklarını ifade eden Erdoğan, şöyle devam etti:

"Ama bazı yerlerde, bazı sıkıntılar yaşıyoruz, onu da söyleyeyim. Örneğin bir hasta, hastaneye gidiyor veya götürülüyor ve o hastanede ilgililer, yetkililer, eğer o hastanede o hizmet verilemiyorsa en yakın nerede yapılıyorsa, onu söylemesi veya yönlendirilmesi lazım ama bunu hala yönlendirmeyenler var. 1, 2, 3, 4 hastane dolaşıp arzu etmediğimiz şekilde netice alınan durumlar oldu. Bundan da dertli olduğumuzu ayrıca hatırlatmak isterim. Bu bakımdan sağlık sistemimizi çağın gereklerine, ülkemizin gerçeklerine ve insanımızın ihtiyaçlarına uygun hale getirme noktasında önemli adımlar atmaya devam edeceğiz. Bunları hem hastalarımız hem de kıymetli sağlık personeli için yaptık. Sağlık sistemini büyütmeye, yaygınlaştırmaya, aynı hızda ve aynı kararlılıkla devam edeceğiz."