Askeri üste yangın paniği

Kocaeli'nin Kartepe ilçesindeki Cengiz Topel Deniz Hava Üs Komutanlığı içerisinde bulunan ağaçlık alanda yangın çıktı

Askeri üste yangın paniği
27 Haziran 2013 Perşembe 16:18 tarihinde eklendi.

Kocaeli'nin Kartepe ilçesindeki Cengiz Topel Deniz Hava Üs Komutanlığı içerisinde bulunan ağaçlık alanda yangın çıktı. Yangına müdahele eden 8 asker dumandan etkilendi. Askerler ambulanslarla hastanelere kaldırıldı.

Bugün Cengiz Topel Deniz Hava Üs Komutanlığı içerisinde bulunan ağaçlık ve otluk alanda henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı.

Duman ve alevleri gören askerler, askeriye içerisindeki yangın merkezine haber verirken, diğer yandan büyümesini engellemek için söndürmeye çalıştı. Ancak beklenmedik bir olay yaşandı. Rüzgâr ters yönden esmeye başladı. Hem yangın büyüdü, hem de yangına müdahalede bulunan askerler dumandan etkilendi. Rüzgarın yön değiştirmesi nedeniyle zor anlar yaşayan ve duman içinde kalan askerler hemen bulundukları yerden arkadaşları ve olay yerindeki yangın merkezi ekibi tarafından çıkarıldı. Yangında kısa sürede kontrol altına alınarak söndürüldü. Olay yerine çok sayıda ambulans gönderildi. Dumandan etkilenen 8 askerden, Ferhat K., Mehmet Ali A., Mücahit K., Halil İbrahim E. Kocaeli Devlet Hastanesi'ne, diğerleri de Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırıldı.


Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.


CİHAN