Aslı Baş davasında tahliye yok

Ahmet Bayer'in villasının terasından düşüp ölen Aslı Baş'ın davasında sanıkların müebbet hapis cezası istemiyle yargılanmalarına devam edildi.

Aslı Baş davasında tahliye yok
05 Nisan 2013 Cuma 19:08 tarihinde eklendi, 1.238 kez okundu.

 

Muğla'nın Bodrum İlçesi Yalıkavak Beldesi'nde, 2 yıl 9 ay önce turizmci Ahmet Bayer'in villasının terasından düşüp ölen 2003 yılı Miss Model Of The World (Mankenler Kraliçesi) yarışması birincisi Aslı Baş'ın (32) ölümü ile ilgili olarak Ahmet Bayer (56), oğulları Volkan (24) ile Hakan Bayer'in (26) ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle yargılanmalarına devam edildi.

Mahkeme, sanıklardan Hakan Bayer'in tutukluluğunun devamına karar verirken, Ahmet Bayer'in tutuklanması talebini ise reddetti. Mahkeme ayrıca, ODTÜ Bilim Kurulu üyesi 5 kişilik bir bilirkişi heyeti tarafından olayın meydana geldiği villada 13 Nisan'da inceleme yapılıp, yeni ve kesin bilirkişi raporu hazırlanmasına karar verdi.
 
Muğla 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki ikinci duruşmaya müebbet hapis istemiyle yargılanan tutuksuz sanıklar Ahmet Bayer, oğlu Volkan Bayer ve tutuklu yargılan diğer oğlu Hakan Bayer ile delilleri gizlemek ve ortadan kaldırmak suçundan 7.5 yıla kadar hapsi istenen villa çalışını M.U., manken Baş'ın ağabeyi Tayfun Baş, yengesi Yeliz Baş, müşteki vekili avukat Fahri Safa Küpçü ve Faruk Zorba ile Bayer Ailesinin avukatları Mustafa Apaydın, Hatice Cebeci, Mustafa İlker Gürkan, Atilla Kaan Komut ile Durgun Yarsuvat katıldı. Duruşmayı Bayer Ailesi'nin 20 yakını da izledi.
 
Mahkeme, ilk olarak manken Baş'ın ölümünden sonra villada inceleme yapan Jandarma Olay Yeri inceleme ekibinde görevli 4 astsubayının ifadelerine başvurdu. Mahkeme ayrıca, Bayer Ailesi'nin talebi üzerine bilirkişi raporu hazırlayan İstanbul Üniversitesi Adli Tıp Enstitüsü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Fatih Yavuz ile İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Yüksel Çetin'i de dinledi.
 
HAKAN BAYER'İN TAHLİYESİNİ İSTEDİ
 
Bu sırada söz alan Bayer'in İstanbul Barosu'na kayıtlı avukatı Durgun Yarsuvat'ın, Ulusal Kriminal Büro'nun olayın 'cinayet' olduğu yönünde görüş belirten raporunu kasterek, “Ehliyeti ve bilirkişi özellikleri olmayan sahtekar kişilerin hazırladığı rapor ile dosyada tek bir somut delil bulunmadan 7.5 aydır tutuklu bulunan Hakan Bayer'in tutukluluğuna neden olan tek bir delil dahi gösterilmeden sadece şüpheler üzerine kurulan ve bir film senaryosunu aratmayan böyle bir bilirkişi raporunu 52 yıllık avukatlık sürecinde görmedim.

KGB'nin amblemine ay yıldız ilave ederek sahte rapor hazırlayan bu kişiler suç işlemiştir. Bu nedenle bu raporun dava dosyasından çıkarılması ve Hakan Bayer'in adli kontrol ile serbest bırakılmasını talep ediyoruz” dedi. Yarsuvat'ın bu sözlere zapta geçti.
 
TAHLİYE TALEBİNE RET
 
Baş Ailesi'nin avukatları ise sanıklardan Ahmet Bayer'in yargıyı ve bilirkişiyi etkiyebileceği gerekçesiyle tutuklanması talebinde bulundu. 5 saat süren duruşmanın sonunda mahkeme, Hakan Bayer'in tutukluluk halinin devamına, Ahmet Bayer hakkındaki tutuklama talebinin ise reddine karar verdi.

Mahkeme ayrıca, bilirkişiler tarafından hazırlanan raporların birbirlerine zıt ifadeler içermesi ve özel kişiler tarafından hazırlandığını, bu nedenle itibar edilmesinin mümkün olmadığını belirtip, ODTÜ Bilim Kurulu üyesi beş kişilik bir bilirkişi heyeti tarafından olayın meydana geldiği villada 13 Nisan'da inceleme yapılıp, yeni ve kati bilirkişi raporu hazırlanmasına karar verip, duruşmayı erteledi.
 
BAYER, “ADALET BİR AN ÖNCE YERİNİ BULSUN”
 
Ahmet Bayer duruşma çıkışında gazetecilere yaptığı açıklamada, “Biz de en az Aslı Baş'ın ailesi kadar derinden üzüntülüyüz. Ayrıca oğlum tek bir delil gösterilmeden hapiste tutuluyor. Bizleri suçlayan tek unsur ehliyetsiz kişilerin yaptığı bir bilirkişi raporuydu. Bu da şimdi ortadan kalktı. Bu nedenle tarafsız bir bilirkişi raporu da dahil olmak üzere en kısa zamanda olayın tüm gerçekleri ile aydınlığa kavuşmasını biz de istiyor ve talep ediyoruz.

Devletin temsil ettiği bir kurumu bilirkişi tayin eden mahkeme heyetine inancımız sonsuzdur. Yargıyı ve bilirkişi heyetini etkileyebileceğim nedeniyle tutuklanmamı istemeleri doğru değil. Çünkü, ben kimin bilirkişi olacağını bilmiyorum, nasıl etkilerim? Tek isteğimiz bir an önce gerçek adaletin yerini bulması” dedi.
 
KORKUDAN İFADE VEREMEYENLER VAR İDDİASI
 
Baş Ailesi'nin avukatı Faruk Zorba ise, Ahmet Bayer'in adaleti geciktirmek ve yanıltmak için ne gerekiyorsa yaptığını ileri sürüp, “Bundan sonra da yapacağı ile ilgili duyumlar aldığımız için kendisinin tutuklanmasını istedik. Ancak teklifimiz kabul edilmedi. Bayer'in hakkında ifade vermek isteyen ancak korkudan ortaya çıkamayan insanlar olduğunu biliyoruz.

Bilirkişilerin verdiği raporlarla, tanıkların ifadeleri arasında ve özellikle manken Baş'ın düşme pozisyonunda büyük çelişkiler var. Bu çelişkiler çok iyi değerlendirildiğinde olayın intihar olmadığı ortaya çıkacaktır” diye konuştu.

DHA