Aslı Baş'ın avukatlarından suç duyurusu

Aslı Baş'ın ölümü ve adli süreçle ilgili olarak avukatları, bir başsavcı ile bir savcının da aralarında bulunduğu 11 kişi hakkında suç duyurusunda bulundu.

Aslı Başın avukatlarından suç duyurusu
25 Temmuz 2013 Perşembe 18:27 tarihinde eklendi.
Muğla'nın Bodrum İlçesi Yalıkavak Beldesi'nde, turizmci 55 yaşındaki Ahmet Bayer'in villasının terasından düşüp ölen 2003 yılı Mankenler Kraliçesi 32 yaşındaki Aslı Baş'ın ölümü ve adli süreçle ilgili olarak avukatları, bir başsavcı ile bir savcının da aralarında bulunduğu 11 kişi hakkında suç duyurusunda bulundu.
 
Avukat Faruk Zorba ve Fahri Safa Küpçü, adliye çıkışında basın mensuplarına açıklama yaptı. "3 yıl önce Bodrum'da Aslı Baş, merhametsizce öldürüldü" diyerek başlayan Avukat Zorba, şunları söyledi:
 
"Hemen arkasından bir müsamere sahneye konuldu. Önce denildi ki kazayla düştü, öldü. Hemen ardından da müsameredeki bir değişiklikle intihar ettiği iddia edildi ve buna göre ifadeler alındı. Ardından 17 ay boyunca etkin bir soruşturma yapılmadı. Nihayet savcı değişikliği ile soruşturmada yeni bir safha başladı ve dosya yeniden açıldı. Bu süreç içerisinde 17 ay boyunca soruşturmayı sümen altı eden bir takım ilişkiler ağı bugün itibari ile ortaya çıktı. Buna istinaden Bodrum Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunduk." 
 
Suç duyurusunda bulundukları kişilerin isimlerini açıklamayacaklarını belirten Avukat Zorba, "Kimsenin afişe olmasını istemiyoruz, bu nedenle isim vermeyeceğiz. Biz, sadece hakikatin ortaya çıkmasını adaletin gerçekleşmesini istiyoruz. Suç duyurusunda bulunduğumuz kişilerden bir tanesinin olayın failleri arasında olduğunu düşünüyoruz. Çünkü olay anında oradaydı ve o müsamereyi organize eden kişiydi. Daha sonra olay yeri derhal yıkandı. Olayı yerini yıkayan ve yıkattıran kişilerle ilgili bir suç duyurumuz var. Aynı gün ilerleyen saatlerde, araya bir takım nüfuz tacirleri diyebileceğimiz kimseler girerek adil bir yargılamanın yapılmasına engel olunmaya çalışıldı. Cumhuriyet Başsavcısı arandı, cumhuriyet savcısı arandı. Bu sayede dosya uzun süre sürüncemede bırakıldı. Bu kişiler hakkında suç duyurusunda bulunduk. Bir de Ortadoğu Teknik Üniversitesi'nin raporuyla ve Ulusal Kriminal Büro'nun hazırlamış olduğu raporla tespit edilen bir takım gerçekler doğrultusunda yalancı tanıklık yaptıklarını düşündüğümüz kişiler hakkında suç duyurusunda bulunduk. Aralarında bir başsavcısı ve bir savcının da bulunduğu 11 kişi hakkında çeşitli nedenlerle suç duyurusunda bulunduk" diye konuştu. Avukatlar, açıklamanın ardından adliyeden ayrıldı.
 
NELER YAŞANMIŞTI?
 
Manken Aslı Baş, 21 Temmuz 2010 tarihinde saat 02.30 sıralarında, vurgun yediği için tekerlekli sandalyeye mahkum yaşayan turizmci Ahmet Bayer'in Yalıkavak Beldesi'ndeki Clup Flipper Tatil Köyü içindeki villasının 6.5 metre yüksekliğindeki terasından düşerek yaşamını yitirdi. Soruşturmanın ardından Ahmet Bayer ve iki oğlu hakkında TCK'nın 82/1. maddesini içeren "Kasten Öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis, yanlarında çalışan M.U., TCK'nın 281. maddesini içeren "delilleri karartmak ve ortadan kaldırmak' suçundan 7.5 yıl hapis cezası istemiyle dava açıldı. Davanın beşinci duruşması Muğla 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yarın görülecek.

DHA