Avukat kaçtı polis kovaladı!

Çağdaş Hukukçular Derneği İstanbul Şubesi üyesi bir grup, tutuklu dernek üye ve yöneticiler için Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı önünde eylem yaptı.

Avukat kaçtı polis kovaladı!
18 Şubat 2013 Pazartesi 14:39 tarihinde eklendi, 1.256 kez okundu.

Çağdaş Hukukçular Derneği (ÇHD) İstanbul Şubesi’ne bağlı yaklaşık 70 avukat, bir ay önce DHKP-C soruşturması kapsamında tutuklanan 9 meslektaşlarının tutukluluk hallerine itiraz dilekçesi vermek Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı önünde toplanarak tutukluluk basın açıklaması yaptılar.

 
AVUKATLAR PANKART AÇTI, ÖZEL GÜVENLİK MÜDAHALE ETTİ
 
"Devrimci avukatlar onurumuzdur" şeklinde slogan atan avukatlar, bir saatlik oturma eylemi yapacaklarını belirterek adliye binasına giriş yaptılar. Adalet Sarayı’nın giriş katındaki adalet heykellerin bulunduğu bölümde oturma eylemi yapan avukatlar sık sık slogan attı. Bu sırada adliyenin 3. katından "Tutuklu avukatlara özgürlük" yazılı büyük bir pankart açtılar. Pankart açılması üzerine polis ve adliyenin özel güvenlik görevlileri pankart açan avukatlara müdahale etti. Pankartı toplayan polis ve güvenlikçilerle avukatlar arasında arbede çıktı. Uzun süren arbedenin ardından pankart toplandı. Ancak bir süre sonra avukatlar yine pankart açmaya çalıştı. Avukatlarla güvelik görevlileri arasında arbede yaşandı. 5 avukat gözaltına alındı. 6 avukat ise yaralandı. Adliyedeki gerginlik devam ediyor. Çevik kuvvet ekiplerinin de adliyeye giriş yaptığı görüldü.

DHA