Avukat Kandil'de eğitimde

KCK'ya yönelik operasyonda gözaltına alınanlar arasında yer alan avukat İrfan Dündar'ın PKK terör örgütünün kamplarında elinde Kalaşnikof'la çektirdiği fotoğraflar ortaya çıktı.

Avukat Kandilde eğitimde
23 Kasım 2011 Çarşamba 08:36 tarihinde eklendi, 1.106 kez okundu.

 

KCK'nın 'Önderlik Komitesi' üst yöneticisi olduğu öne sürülen Dündar'ın, bir grup PKK'lı terörist ile birlikte atış talimi yaptığı görülüyor. Gözaltına alınan avukatlardan 3'ünün de PKK'nın silahlı kanadında faaliyet gösterdiği iddia edildi.
 
Savcılığa göre, Öcalan’la görüşmeye 3 avukat gidiyor. 3 avukattan biri farklı illerden, ikisi Asrın Hukuk Bürosu’ndan seçiliyor. Avukatlar, görüşmeden sonra büronun 4 avukatı ve basın sorumlusu Cengiz Kapmaz’la bir araya geliyor. Burada görüşme içerikleri 3 farklı şekilde nota dökülüyor. İlk notta, görüşmeye sadık kalınarak, diyalog biçiminde konuşmalar bulunuyor. Bu not Kandil’e, kurulan gizli iletişim sistemiyle gönderiliyor. İkinci notta, ilk nottaki diyaloglar çıkartılıp, sadece Öcalan’ın sözleri bırakılıyor. Buradan, örgütün alt düzeydeki üyelerinin bilmemesi istenen kısımlar çıkartılıyor. Eylem talimatlarının yer almadığı bu not daha sonra basın metnine dönüştürülerek 3. şekli veriliyor. Bu metin de Fırat Haber Ajansı’na gönderiliyor.
 
Gözaltına alınan İrfan Dündar’ın, PKK kamplarında bir grup PKK’lı ile kalaşnikofla atış talimi yaparken çekilmiş bir fotoğrafının da savcılık tarafından ele geçirildiği iddia edildi.

Milliyet