Avukatlar Aladağ'da zirve yaptı

Mersin'in Erdemli İlçesi'nde avukat Erkan Akış ile Erhan Cırık 3 bin 588 rakımdaki Aladağlar'ın zirvesine tırmanarak 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın yıl dönümü nedeni ile Türk bayrağı açtı.

Avukatlar Aladağda zirve yaptı
31 Ağustos 2013 Cumartesi 21:14 tarihinde eklendi.
 
Avukat Erkan Akış ile Erhan Cırık 30 Ağustos Zafer bayramını kutlamak üzere Adana, Kayseri ve Niğde illeri sınırları içerisinde yer alan 3 bin 588 rakımlı Aladağlar Alaca zirvesine tırmandı.

Gece saat 01.00'de yürüyüşe başlayan dağcı avukatlar, tırmanış esnasında yaşamını yitiren dağcıları andı. Dağcılar daha sonra zirvede gün doğumunu izleyerek yorgunluk attı. Aladağlar zirvesine yaklaşık 5 saatte çıkan dağcılardan Avukat Erkan Akış, zirveye daha öncede çıktıklarını, ancak bu tırmanışın çok anlamlı olduğunu belirterek, "20 yıldır dağlara tırmanıyorum.

Ancak bu sefer 30 Ağustos Zafer Bayramı için tırmandım. Bilindiği gibi kimileri denizde kimileri karada biz de Türkiye'nin en yüksek dağlarından biri olan Aladağlar'da andık. Aladağlar, Alaca zirvesine başta bu vatanın bizlere emanet edilmesini sağlayan Mustafa Kemal Atatürk ve şehit ve gazilerimizin anısına tırmandık. Biz dağcılar da ecdadımızı böyle andık" dedi.
 
Avukat Erhan Cırık ise, tırmanışı gelecek yıldan itibaren tüm avukatların katılımı ile gerçekleştirmeyi hedeflediklerini kaydederek, "Ben 4 yıldır bu dağlara tırmanıyorum. Bizim için anlamı çok büyük olan 30 Ağustos Zafer Bayramı anısına tırmanmamızın anlamı çok büyük. Toroslar'ın heybetli dağlarına tırmanmak ayrı bir zevk veriyor" dedi.

DHA