"Aydın Zonguldak'ın mahallesi olacak"

Valiler Kararnamesi ile Zonguldak Valiliğinden Aydın Valiliğine atanan Erol Ayyıldız, kendisi için düzenlenen veda yemeğinde duygusal bir konuşma yaptı.

Aydın Zonguldakın mahallesi olacak
14 Ağustos 2013 Çarşamba 00:04 tarihinde eklendi.

Ayyıldız, Giresunlu olarak geldiğini ve Zonguldaklı olarak Aydın'a gittiğini söylediği konuşmasında, "Orada bir kardeşiniz olduğunu unutmayın. Beni aramanız mutlu edecektir. Bu sayede Aydın belki de Zonguldak'ın mahallesi olacaktır." dedi.

Zonguldak'ta yaklaşık 2 yıl yaptığı görev sonrasında Aydın'a atanan Vali Erol Ayyıldız için Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları (ERDEMİR) TAŞ’a ait Göztepe Gazinosu’nda AK Parti Zonguldak Milletvekili Prof. Dr Ercan Candan tarafından düzenlenen veda yemeğine katıldı.

Yemeğin açılış konuşmasını yapan Ereğli Kaymakam Vekili ve Alaplı Kaymakamı Yıldıray Malğaç, atama ile gelen memurluklar için en zor noktanın 2 sene görev yaptıktan ve insanları dost edindikten sonra o insanlardan fiziki olarak ayrılmak olduğunu söyledi.

CANDAN’DAN YAZILI METİNLİ ÖVGÜ

Milletvekili Ercan Candan ise Vali Ayyıldız’a hitaben yazdığı metni okudu. Yazısına “Sayın Valim” hitabıyla başlayan Candan, “'Devlet çare için, millet için vardır' anlayışıyla Zonguldak’ta görev yaptığınız bu kısa süre içerisinde tüm kamu görevlisi arkadaşlarım, yerel yönetimler ve Zonguldak halkıyla büyük bir dayanışma, yardımlaşma ve gönül birliği içerisinde çalıştınız.

Göreviniz esnasında Devletin adaletini, şeffaflığını, saygınlığını, güvenirliliğini ve en önemlisi gülen yüzünüzle her kesi ve her kesimi kucaklamaya çalıştınız. Emanetin kutsallığı ve ağırlığının farkında olduğunuzu her zaman gösterdiniz. Sizin ilkeli duruşunuzla olayları proaktif yaklaşıp, değerlendirmenizle, strateji üretmenizle ve seri şekilde uygulamaya koyuşunuzla hatırlayacağız." dedi.
Candan konuşmasının ardından Vali Erol Ayyıldız' a plaket takdim etti.

ERDEMİR GENEL MÜDÜRÜ TAR’DAN MİHVER HEDİYESİ

ERDEMİR Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdür Vekili Fatih Osman Tar, Vali Ayyıldız’a sacdan yapılmış, üzerinde hilal bulunan mihveri andıran obje hediye ederken yaptığı konuşmada, ERDEMİR’in Vali Ayyıldız’a ‘müteşekkir’ olduğunu savunarak, “Zonguldak’ın kalkınmasını, sanayi kuruluşlarının ülkemiz ekonomisini kalkındıracak faaliyetleri geliştirmelerini destekleri için şükranlarımızı sunar yeni görevinizde başarılar diliyoruz. ERDEMİR sizi unutmayacak.” dedi.

"AYDIN, BELKİ DE ZONGULDAK'IN MAHALLESİ OLACAK"

Vali Ayyıldız ise yaptığı konuşmada, Giresun doğumlu olmasına rağmen kendisini Zonguldaklı olarak gördüğünü söyledi. İl genelinde güzel dostluklar kurduğunu, iyi izlenimlerle de ayrıldığını belirten Ayyıldız, “Zonguldak’ta güzel hizmetler yaptık.

İnşallah Aydın’da da güzel hizmetlerimiz olur. Başta Sayın Başbakanımız olmak üzere bakanlarımız ve yöre milletvekillerimizin birlikte çaba ve gayretleriyle Filyos Projesi'nde ciddi adımlar atıldı. Yakın zamanda da ihalesi yapılacak. Ben Giresunluyum ama Zonguldaklı oldum. Buradan da Zonguldaklı olarak gidiyorum. Belki Aydın, Zonguldak’ın bir mahallesi olacak. Dolayısıyla, Zonguldaklı bir vatandaş olarak bize düşen bir şey varsa başım, gözüm üstüne. Bu kardeşiniz bir telefon kadar uzak.”

HELALLİK İSTEDİ

Üstlenilen görevlerde zaman zaman farklı yaklaşımlarda bulunulabildiğini ima eden Vali Erol Ayyıldız, "Vali olunca, bazı şeylerde yutkunabiliyorsunuz yada ‘hayır’ deme durumunuz oluyor. Ama bir kardeşiniz ve dostunuz olarak Aydın’da görev yaparken bana bir emriniz olursa bana her hangi bir ağırlık bir yüksünme gelmez. Hatta buraları da hatırlatacağı için memnunluk duyarız. Biraz önce hak etmediğim şeyler söylendi. Dost kazanmak kolay değil.

Bu görevlerde bulunurken üzdüğümüz insanlar da olabilir. Öncelikle helallik diliyorum. Bana hakları geçmişse haklarını helal etmelerini istiyorum. Eğer helal etme durumunda bize düşen bir şey varsa onu da yerine getirelim. ama benim üzerimde bir hakkım varsa gönül rahatlığı ve huzuru ile helal olsun diyorum." dedi.

Yemeğe, Vali Yardımcısı Ekrem Aylanç, Ereğli Kaymakam Vekili Alaplı Kaymakamı Yıldıray Malğaç, belediye başkanları, oda ve sivil toplum kuruluşları başkanları ve hayırsever iş adamları katıldı.


CİHAN