Aydın'da maden işçilerine polis müdahalesi

Aydın’da özel bir kömür işletmesi, 138 işçinin işine son verdi. Firma, torba kanundan sonra artan maliyetlerden dolayı kömür madenini kapatma kararı aldığını açıkladı.

Aydında maden işçilerine polis müdahalesi
22 Eylül 2014 Pazartesi 14:22 tarihinde eklendi.
247 işçisi bulunan firmanın kalan işçilerinin de kasım ayı sonunda işine son verileceği öğrenildi. Firmanın Muğla karayolu üzerindeki bürosundan Aydın merkeze yürüyüşe geçen işçiler, Yeni Dörtyol Kavşağı'nda polis müdahalesiyle karşılaştı. Polis, işçilerin şehir merkezine girmesine izin vermedi. İşçilerin, Aydın Valisi Erol Ayyıldız'ın talimatıyla şehir merkezine sokulmadığı öğrenildi.

İşçiler adına Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nu aradığını ve yürüyüşe izin vermesi Vali Ayyıldız’a aramasını söyleyen Türkiye Maden İşçileri Sendikası Yatağan Şube Başkanı Süleyman Girgin, buradan da sonuç alamadı. Bir işçinin gazdan etkilenerek hastaneye kaldırıldığı eylem devam ediyor. İşçiler, Adnan Menderes Bulvarı’ndan yürümekte ısrar ederken polis de yürüyüşe izin vermiyor. Çevik Kuvvvet ekipleri ve işçilerin bekleyişi sürüyor. Zaman zaman gerilen ortam, sendikacılar ve polis yetkilileri tarafından yatıştırılıyor.
 
Hükümetin, son çıkan torba kanunla işçileri mağdur ettiğini öne süren Şube Başkanı Girgin de işçilerle birlikte bekleyişini sürdürürken yürüyüş için polis müdürleriyle görüş alışverişinde bulunuyor.

CİHAN