Aylin Kotil Kazan'a ulaştı

Aylin Kotil; Halkın Demokrasiye inancı siyasilerden daha çok olduğunu gördüm

Aylin Kotil Kazana ulaştı
25 Temmuz 2013 Perşembe 13:01 tarihinde eklendi, 1.882 kez okundu.
Seçim barajının kaldırılması için İstanbul'dan Ankara'ya yürüyen Aylin Kotil, Ankara'nın Kazan İlçesi'ne ulaştı. Kotil, "Ben bu yürüyüşle halkın demokrasiye olan inancının siyasilerden daha çok olduğunu gördüm" dedi.
 
İstanbul'dan 8 Temmuz'da başlattığı yürüyüşünü, cumartesi günü Ankara'da noktalamayı hedefleyen Aylin Kotil, 400 kilometreyi geride bıraktı ve bu sabah Kazan İlçesi'ne ulaştı. Cumartesi günü Çankaya'daki Kuğulu Park'ta bir basın toplantısı düzenleyecek olan Kotil'i Kazan'da CHP İlçe Başkanı Mahmut Ayhan ve CHP Çankaya Kadın Kolları Başkanı Julide Şimşek, İl Disiplin Kurulu üyeleri Canip Kara ve Aliye Ersever ile bazı partililer karşıladı.
 
Moralinin ve sağlık durumunun iyi olduğunu söyleyen, üzerinde 'Diren Lozan, Lozan'ın 90. Yılı Kutlu Olsun' yazılı tişört bulunan Kotil, pazartesi günü Meclis'te bulunan siyasi partilerin grup başkan vekillerine talebiyle ilgili birer dilekçe vereceğini belirtti. Kotil, eyleminin ardından araçla İstanbul'a döneceğini belirtti. "Gerekirse Brüksel'e de yürürüm" ifadesinin espri olmadığını belirten Kotil, şunları söyledi:
 
"Ben bu yürüyüşle halkın demokrasiye olan inancının siyasilerden daha çok olduğunu gördüm. Büyük Birlik Partisi hariç baraj altında kalan partilerden hiç destek görmedim ve bu beni çok şaşırttı. Hiç tahmin etmediğim insanların seçim barajından rahatsızlık duyduğunu gördüm. Türkiye demokratikleşmek zorunda. Bu kadar demokrasiden bahseden bir hükümet var. Seçim barajını artık indirmiyorlarsa, demokrasiyi artık ağızlarına almamaları gerekir. Çünkü artık riyakarlık olur bu. 50 yıl sonra torunlarımız seçim barajını tarih kitaplarında utanarak okuyacaklar. Tıpkı tarih kitaplarında bir zamanlar ülkeye matbaanın sokulmadığını okuduğumuz gibi".

DHA