Azra Akın mahkemede ağladı

Dünya güzeli ve oyuncu Azra Akın'ın, organizatör Erkan Özerman'ın kendisine hakaret ettiği iddiasıyla açtığı 50 bin liralık manevi tazminat davasının görülmesine başlandı.

Azra Akın mahkemede ağladı
09 Ekim 2012 Salı 14:03 tarihinde eklendi, 5.265 kez okundu.

İstanbul 20. Asliye Hukuk Mahkemesi'nde görülen duruşmaya, davacı Azra Akın ve avukatı Yalçın Kavak ile davalı Özerman'ın avukatı Sadettin Dayıoğlu katıldı. 

     
Erkan Özerman ise duruşmaya gelmedi. 
     
Duruşmada ifade veren Azra Akın, ''Bütün bunlar beni gerçekten çok üzdü, derinden yaraladı'' dedi. Cümlesini tamamlamakta zorlanan Akın, gözlerini silerek ''Kusura bakmayın ilk kez duruşmaya çıkıyorum'' diyerek yerine oturdu. 
     
Akın'ın avukatı Yalçın Kavak da, sulh yapılmasını kabul etmediklerini ifade ederek davaya devam edilmesini talep etti. Özerman'ın hiçbir neden yokken Azra Akın hakkında hakaret içeren beyanlarda bulunduğunu belirten avukat Kavak şunları söyledi: 
     
''Müvekkilimin kendisi ile hiçbir ilgisi yokken, bir röportajında müvekkilime büyük hakaretler ederek 'Hollanda varoşu', 'Uğursuz bir insan', 'Hangi diziye çıksa o diziyi batırdı', 'Kıvanç'ın cinselliğine leke getirdi', 'Ben onun nasıl dünya güzeli olduğunu biliyorum' demiştir. 
     
Cumhuriyet tarihinde iki tane Türk dünya güzeli olmuştur. Bunlardan biri Keriman Halis Ece diğeri de müvekkilim Azra Akın'dır. Dünya güzelliğine de leke getirmiştir. Müvekkilim onun yüzünden bir yılı aşkın süredir iş yapamamıştır ve için için ezilmiştir. Muhterem mahkemeye sığınmıştır.'' 
     
Davalı Özerman'ın avukatı Sadettin Dayıoğlu ise müvekkilinin röportajında bir çok ünlü isimle ilgili yorumlar yaptığını anlatarak, Akın'ı doğrudan itham edecek şekilde yorumlarının bulunmadığını öne sürdü. Avukat Dayıoğlu, Özerman'ın Azra Akın ve Kıvanç Tatlıtuğ'u evladı gibi sevdiğini belirterek, dava konusu röportajdaki beyanlarının daha önce basında yer aldığını söyledi. 
     
Duruşma, tanıkların dinlenmesi amacıyla ertelendi. 
     
-Dava dilekçesinden 
     
Azra Akın'ın avukatı aracılığıyla Asliye Hukuk Mahkemesi'ne verdiği dava dilekçesinde, 17 Aralık 2011'de bir gazetede yayınlanan röportajda Erkan Özerman'ın Akın ile ilgili olarak ''Uğursuz biri, hangi diziye çıksa o diziyi batırdı'', ''Kıvanç'ın cinselliğine leke getirdi'' gibi açıklamalar bulunduğu öne sürüldü. 
     
Davalı Özerman'ın bu şekildeki beyanlarını başka yayın organlarına da çıkarak tekrar ettiği belirtilen dilekçede, bu beyanlarla ile kendisine hakaret edildiği gerekçesiyle Erkan Özerman'dan 50 bin liralık manevi tazminat talep etti.