Azra teklifleri kabul edemedi!

Dünya güzeli ve oyuncu Azra Akın’ın, organizatör Erkan Özerman’ın kendisine hakaret ettiği iddiasıyla açtığı 50 bin liralık manevi tazminat davasının görülmesine devam edildi.

Azra teklifleri kabul edemedi!
13 Aralık 2012 Perşembe 17:13 tarihinde eklendi, 1.265 kez okundu.

 

İstanbul 20. Asliye Hukuk Mahkemesi’nde görülen duruşmaya, Azra Akın ve Erkan Özerman katılmadı. Duruşmada, tarafların avukatları hazır bulundu. Duruşmada tanık olarak dinlenilen mankenlik ajansı sahibi Gaye Sökmen, 
 
Azra Akın’ın menajeri olduğunu, bir gazetede Erkan Özerman’ın röportajını görünce Azra Akın’ın çok üzüldüğünü ve yıprandığını belirtti.
 
Bu röportaj sonucunda Azra Akın’ın rencide olduğunu ve psikolojisinin bozulduğunu savunan Sökmen, ”Çünkü haber, özel hayatı rencide edici beyanlardan oluşuyordu. Azra Akın, Türkiye’nin gururudur. Bu olaydan sonra Azra’nın işinde bir azalma oldu. Uzun müddet teklifleri kabul edemedi. Çünkü morali bozuktu” dedi.
 
Tanık olarak dinlenilen Azra Akın’ın basın danışmanı Zerrin Ersu da, ”Azra, gazetede çıkan olaylardan dolayı benim de şahit olduğum üzere sıkıntılı bir dönem geçirdi. Bizlerle bile konuşmakta sıkıntısı oldu. Bu olaydan dolayı kendisini teskin etmek için çok uğraştık” diye konuştu.
 
Duruşmada tanık olarak dinlenilen Erkan Özerman’ın ajansında çalışan Esin Akdoğan da Azra Akın ve Kıvanç Tatlıtuğ’u ajansta çalıştığı dönemden tanıdığını, 
Akın’ın ajansa sık sık geldiğini ve Özerman’ın Akın’a yardımcı olduğunusöyledi.
 
Avukatlar, tanıkların beyanlarına karşı mahkemeden süre istedi. Duruşma, eksikliklerinin giderilmesi için ertelendi.
 
Dava dilekçesinden 
 
Azra Akın’ın avukatı aracılığıyla Asliye Hukuk Mahkemesi’ne verdiği dava dilekçesinde, 17 Aralık 2011’de bir gazetede yayınlanan röportajda, Erkan Özerman’ın, Akın ile ilgili olarak ”Uğursuz biri, hangi diziye çıksa o diziyi batırdı”, ”Kıvanç’ın cinselliğine leke getirdi” gibi açıklamaları bulunduğu öne sürüldü.
 
Davalı Özerman’ın bu şekildeki beyanlarını başka yayın organlarına da çıkarak tekrar ettiği belirtilen dilekçede, Akın’a bu beyanlarla hakaret edildiği gerekçesiyle, Erkan Özerman’dan 50 bin lira manevi tazminat talep edildi.