Baba işkencesi travma oluşturmamış

Babası tarafından dövülen kızın ailesi, "Olayın anlık bir sinirle yaşandığını ve çocukta psikolojik bir travma oluşturmadığını" öne sürdü.

Baba işkencesi travma oluşturmamış
21 Mart 2012 Çarşamba 22:13 tarihinde eklendi, 1.385 kez okundu.

Kayaiçi köyünde, okuldan geç geldiği için babası İ.E. tarafından dövülmesi kameralara yansıyan ilköğretim okulu 3. sınıf öğrencisi Z.E, mahkeme kararıyla devlet koruması altına alınarak Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü'ne bağlı Trabzon Fatih Çocuk Yuvasına getirildi.

Küçük Z.E'nin ailesinden ayrılmak istememesi ve ağlaması nedeniyle Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü görevlileri, Z.E'nin annesi ve 6 aylık kardeşini de yuvada misafir etmeye başladı.

Aile, koruma kararının kaldırılması için mahkeme ile Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğüne müracaat etti.

"Olayın anlık bir sinirle yaşandığını ve çocukta psikolojik bir travma oluşturmadığını" öne süren yakınları, aile bütünlüğünün bozulmaması amacıyla mahkemenin Z.E. hakkındaki koruma kararının kaldırılmasını istedi.

Bu arada, İl Müdürlüğü uzmanlarının, küçük Z.E. ve aile üyelerinin ifadeleri doğrultusunda Z.E'nin ailesine verilip verilmeyeceği konusunda bir rapor hazırlayarak mahkemeye göndereceği belirtildi.