Bahçeli TL'nin simgesini beğenmedi

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli,Türk Lirası'nın yeni simgesiyle ilgili yazılı bir açıklama yaptı.

Bahçeli TLnin simgesini beğenmedi
01 Mart 2012 Perşembe 20:16 tarihinde eklendi, 1.298 kez okundu.

Devlet Bahçeli, Türk Lirası'nın yeni simgesiyle ilgili yaptığı yazılı açıklamada, yeni simgeye atfedilen anlamların, ''Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı sürekli yanıltanların, boş ve temelsiz önerilerle yanlışa sürükleyenlerin, hayal tacirliğiyle bütünleştirenlerin görüş ve düşünceleri'' olduğunu iddia etti. 
    
''Başbakan Erdoğan, Türk kültürü, değerleri ve kimliğiyle hiçbir irtibat kurmayan ve bunlarla ilgili fikir vermeyen sembolü kendisine dayatanları fark etmeli ve düştüğü kaygan zeminden acilen kurtulmalı'' ifadelerini kullanan Devlet Bahçeli, şunları kaydetti: 
    
''Hızlı algılanması ve anlaşılması söz konusu olmayan, kolay yazma açısından sınıfta kalan ve estetik olmaktan uzağa düşen bu sembolün, kime ve neye hizmet ettiği açıklanmalı ve kimlerin işine yaradığı mutlaka itiraf edilmelidir. 
    
Başbakan Erdoğan, şayet paraya sembol verilerek istikrarsızlık döngüsünden çıkılacağını düşünüyor ve inanıyorsa bu durumda büyük bir hata ve telafisi zor olacak zihni bir bulanıklığın içine düşmüş demektir. 
    
Türk Lirası'na, sırf 'yabancı paralarda da var' diyerek yarışmayla sembol bulunması, kopya önerilerin siyasi şova çevrilmesi ve üstelik temelsiz anlamlarla kamuoyuna sunulması her şeyden önce milletimizi kandırmak ve boş sözlerle gündemi meşgul etmek manasına gelecektir. 
    
Kaldı ki neye benzediği ve neyi andırdığı muamma ve meçhul olan yeni para timsalinin, Türk Milleti'nin aklıyla ve mantığıyla açıkça alay etmek olduğu kuşkusuzdur. 
    
Başbakan Erdoğan, kendisini sabote edenlerin çizgisini takip ettiği müddetçe, kısır ve çapsız gelişmelerle savunmasına ve bunlardan medet umarak istikrar vaazlarına kendisini kaptırmasına daha çok şahit olunacaktır.''