Bakan Çelik, Alevi Bektaşileri dinledi

Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, Alevi Bektaşi Kültür Enstitüsü heyetini kabul etti.

Bakan Çelik, Alevi Bektaşileri dinledi
29 Ağustos 2013 Perşembe 17:33 tarihinde eklendi.

Enstitü Başkanı Gülizar Bektaş’a Enstitü Bilim Kurulu’nun eşlik ettiği kabulde, heyet Bakan Çelik’e Alevi Bektaşi toplumunun sorunlarına ilişkin bir rapor sundu.

Yaklaşık bir saat süren kabulde Çelik’e sunulan rapor, Alevi Bektaşi toplumu fertleri ile yapılan birebir görüşmeleri, toplumun sorunlarını ve Enstitü Bilim Kurulu'nun çözüm önerilerini içeriyor. Bakan Çelik ile enstitünün bu rapora ilişkin görüşmesi ve raporun çıkış noktası ise Çelik’in Temmuz ayında Almanya’ya gerçekleştirdiği ziyarete dayanıyor.

HÜKÜMETİN ÇALIŞMALARINI ANLATTI

Duesseldorf’ta 'Demokrasiye Saygı Mitingi' öncesinde Alevi Bektaşi Kültür Enstitüsü heyetini kabul eden Bakan Çelik, sorunlarını ve taleplerini dinlediği heyete, kendisinin bu çalışmaları desteklediğini ve devamından yana olduğunu aktardı. Çelik, hükümetin de Alevilik konusunda yaptığı çalışmaları anlatarak atacağı adımlara ilişkin bilgi verdi.

Kültür Bakanı Çelik’in isteği üzerine gerçekleşen Almanya kabulünde Enstitü Başkanı Bektaş’ın, Alevi Bektaşi toplumunun çalışmalarından bahsetmesi üzerine Çelik, bu çalışmaları raporlaştırarak kendisine de ulaştırmalarını istemişti.


CİHAN